Mainos

VR:n verkkokauppa kismittää - rahat meni, lippua ei kuulu

Junalipun ostaminen on tökkinyt VR:n verkkokaupassa keskiviikon ja torstain aikana. Sivusto on jumittanut ja maksettuja lippuja ei ole pystynyt lunastamaan.

Helsinkiläinen Hanne Valtari törmäsi harmittavaan tilanteeseen VR:n verkkokaupassa asioidessaan. Valtari yritti keskiviikon ja torstain aikana useampaan otteeseen ostaa junalippua Pohjanmaalle, mutta verkkokauppa jumitti.

Lopulta junalipun tilaaminen onnistui, mutta maksusuorituksen jälkeen junalippua ei yllättäen pystynytkään lunastamaan.

– Maksamisen jälkeen tuli ilmoitus, että sivusto on vanhentunut. Rahat kyllä menivät tililtä, mutta en saanut lippua, Valtari kertoo.

Epäonnistuneen lippuostoksen jälkeen Valtari yritti ottaa yhteyttä VR:n asiakaspalveluun. Puhelinpalveluun hän ei lähes 40 yrityksestä huolimatta saanut yhteyttä.

– Asiakaspalvelusta kerrottiin vain, että palvelussa on ruuhkaa ja muistutus siitä, että liput voi ostaa myös VR:n verkkokaupasta. No kun voisikin!

Uudestaan lippuostoksille

Valtari joutui ostamaan uuden junalipun. Verkkokaupasta ostetun lipun hinnan hän saa ostohyvityksenä takaisin, mutta hyvitystä voi joutua odottamaan kaksikin viikkoa.

– Miten voi olla niin, että kun pystyy todistamaan saman tien, että rahat ovat menneet tililtä ja lippua ei ole saanut, niin joutuu ostamaan uuden lipun. Se on ihan käsittämätöntä, Valtari harmittelee.

Lopulta Hanne Valtarin mies osti uudet junaliput Pasilan juna-asemalta ja matkaan hän pääsee suunnitelmiensa mukaan ensi viikolla. Lippukommelluksen aikana junalipun hinta oli kuitenkin ehtinyt nousta.

– Ensimmäistä kertaa, kun yritin lippua ostaa, hinta oli jotain viidenkymmenen euron paikkeilla. Kun vihdoin sain junalippuni, sama yhteys maksoi jo 64 euroa.

– Asemalla VR:n asiakaspalvelija kommentoi, että lippuja ei kannata ostaa verkkokaupasta, koska se on hänen mielestään huono.

Särö junamatkailuun

Hanne Valtari on kokenut VR:n kanssa epäonnea aiemminkin. Kahdeksan kuukautta sitten hän törmäsi samanlaiseen ongelmaan ja joutui maksamaan 300 euron junaliput kahteen kertaan, ennen kuin pääsi matkaan.

– Onneksi pystyin maksamaan silloin lipun uudestaan. Mutta jos olet hoitovapaalla ja lähdet tekemään 300 euron reissun, ei välttämättä ole varaa maksaa lipuista uudestaan. Reissurahat saattaa mennä siihen.

Junamatkailua Valtari ei kuitenkaan halua harmillisten tapahtumien johdosta lopettaa.

– Meillä ei ole autoa, enkä sellaista halua hankkiakaan. Lapsen kanssa on mukavampi matkustaa junalla ja se on ekologisempikin vaihtoehto.

– Tykkään VR:stä, suorastaan rakastan sitä, mutta nyt on pikkaisen säröjä suhteessa, Hanne Valtari valittelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.