Mainos

VR:n työntekijät järkyttyivät historian suurimmista yt-neuvotteluista, pelkäävät liikenteen heikkenemistä

VR Groupin säästöohjelman rajuus on järkyttänyt alan ammattiliittoja Raideammattilaisia ja Veturimiesliittoa.

Yt-neuvottelut ovat niiden mukaan VR:n historian suurimmat. Irtisanomisten määrä saattaa nousta jopa 570 henkilöön.

Työntekijäliitot epäilevät, että rajut säästöt uhkaavat johtaa kokonaisten rataosien liikenteen lakkauttamiseen ja liikenneyhteyksien merkittävään heikentymiseen. Yhteydet heikkenevät erityisesti Etelä-Suomen ulkopuolella.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätös leikata voimakkaasti ostoliikennettä on työntekijöiden mielestä käsittämätön. He toivovat, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) arvioisi vielä uudelleen, voisiko ostoliikenteen leikkauksia kohdistaa muuallekin kuin raiteille.

– Mikäli valtio uudelleen arvioi ostoliikenteen leikkauksia, jäävät myös henkilöstövaikutukset hieman vähäisemmiksi ja maakuntien rautateiden henkilöliikenne voi jatkua, liitot toteavat tiedotteessaan.

Ammattiliitot vetoavat valtion omistajaohjauksesta vastaavaan pääministeri Juha Sipilään (kesk.), liikenne- ja viestintäministeri Berneriin sekä valtiovarainministeri Alexander Stubbiin (kok.), jotta ostoliikenteen leikkausten vaikutuksia Suomen liikennejärjestelmään voitaisiin vielä arvioida uudelleen.

– Valtio lisää nyt omalla toiminnallaan työttömyyttä samaan aikaan, kun ministerit julistavat, että työtä ja työpaikkoja olisi luotava lisää. Tarkoitus ja oma toiminta eivät kohtaa millään lailla, arvostelee Raideammattilaiset JHL:n puheenjohtaja Vesa Mauriala.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.