Mainos

Berner ostoliikenteen säästöistä: Leikkauspäätös ennen budjettiriihtä

Valtion ostoliikenteen leikkauksista päätetään vielä ennen puolentoista viikon päästä järjestettävää budjettiriihtä.

Asiasta kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.).  
Hallitusohjelmassa on sovittu 15 miljoonan euron leikkauksista joukkoliikenteen ostoihin. Bernerin mukaan neuvottelut säästöjen kohdistumisesta ovat vielä kesken, eikä hän halua arvioida niiden kohdistumista.  

Rautatiealan ammattijärjestöt vetosivat perjantaina Berneriin ja muihin avainministereihin, että ostoliikenteen leikkauksia kohdistettaisiin muuallekin kuin raideliikenteeseen.  

– Me katsomme, mikä ratkaisu kokonaisuuden näkökulmasta satuttaa vähiten ja huolehtii parhaiten siitä, että asiakkaille saadaan mahdollisimman hyvät palvelut oikeanlaiseen hintaan, Berner sanoi STT:lle.   

Bernerin mukaan liikenne- ja viestintäministeriössä pyritään turvaamaan alueellinen saavutettavuus, palvelutaso ja kansalaisten työssäkäyntimahdollisuudet leikkauksista huolimatta.  
Uutista VR:n mittavista irtisanomisista Berner piti valitettavana.  

–Jokainen tällainen talousuutinen on aina hankala ja haasteellinen. Tämä koskettaa hirvittävää määrää ihmisiä. Toivottavasti tämä luo myös pitkässä juoksussa uusia mahdollisuuksia, Berner sanoi.  

– Me tarvitsemme tällä hetkellä sellaista Suomea, missä jokainen voi menestyä, markkinat toimivat ja asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun. Matkalle sinne joudutaan tekemään todella raskaita päätöksiä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.