Mainos

Kuljetusliitot tukevat veturimiesten mielenilmausta – eivät liity nyt lakkoon

Seitsemän kuljetusalan liittoa ilmoittaa yhteisessä kannanotossaan, että ne tukevat Veturimiesten liiton mielenilmausta. Veturimiesten työnseisaus pysäyttää junat maanantai-illasta keskiviikon vastaisen yöhän asti.

Kuljetusliitot korostavat, että rautateiden yksityistämisvimma romuttaisi toteutuessaan Suomen raideliikenteen alueellisen ja kansallisen kilpailukyvyn. Kuljetusliittojen mukaan tästä kärsisi myös Suomelle elintärkeä vientiteollisuus.

Liitot toteavat, että rautatiejärjestelmän muutoksen myötä menetettäisiin kaluston käytöstä nyt saatava synergiaetu. VR:n kalusto on nyt eri kuljetusalojen ympärivuorokautisessa käytössä. Näin samaa vetokalustoa on voitu käyttää henkilö- ja tavaraliikenteen tarpeisiin.

Kuljetusalan liittojen laaja tuki ei merkitse sitä, että ne olisivat nyt liittymässä veturimiesten työnseisaukseen. Merimies-unionin puheenjohtaja Simo Zitting sanoi STT:lle, että veturimiesten järeä mielenilmaus riittää tällä erää.

– Mutta jos liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tai muu hallitus eivät ymmärrä tilannetta, sitten täytyy tehdä jotain muuta, Zitting muotoilee.

Kuljetusliitot ilmoittavat, että ne ovat jatkossa valmiita päättämään toimenpiteistä, joilla hallitus sekä liikenne- ja viestintäministeriö saadaan luopumaan suunnitelmistaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja