VR kielsi soittamisen liiketunnelissa melun takia – Muusikko tyrmistyi: Katumusisointi tuo toivoa myös syrjäytyneille

Jo'Buddy on esiintynyt Tampereen asematunnelissa jo neljän vuoden ajan 1:46

VR päätös kieltää musisointi Tampereen rautatieaseman liiketunnelissa on herättänyt ihmetystä ja tyrmistystä.

Yksi päätökseen tyytymätön on muusikko Jussi Raulamo eli Jo' Buddy, joka on hakenut soittamiselleen tukea valtuustosta saakka.

– Katusoitto kiellettiin aivan yllättäen vedoten meteliongelmiin. Juuri kieltohetkellä soitin vielä hyvin rauhallista musiikkia, kertoo Raulamo.

Raulamo on soittanut asematunnelissa neljä vuotta ja pitää sitä hyvänä paikkana ajaa sisään uusia kappaleita.

– Siellä voi tehdä ihmiskokeita siitä, miten biisit toimivat. Olen hionut monta kappaletta valmiiksi siellä, kertoo Raulamo.

"Edes festareilla ei saa samanlaista kontaktia yleisöön"

Raulamo on uransa aikana muunmuassa soittanut John Fogertyn lämmittelybändinä.

– Vaikka soittaisi kuinka suurilla festareilla, siinä ei saa samanlaista kontaktia yleisöön kuin ohilkulkijoihin katusoittokeikoilla. Katusoittajan on oltava läsnä. Katusoitolla saa myös hiottua pois turhan esiintymisjännityksen ja kohennettua esiintymiskuntoa. Katumusisointi yhdistää ihmiset sosiaaliluokasta riippumatta sekä tuottaa iloa ja toivoa myös syrjäytyneille, ylistää Raulamo katusoiton etuja.

Raulamo on jo ottanut yhteyttä Tampereen kaupunginvaltuustoon ja sielläkin on ihmetelty kieltoa.

– Asiasta varmaan keskustellaan siellä ja uskon, että tukea tulee. Tampereelle on saatava ympärivuotinen katusoittopaikka.

VR: Vartijat puuttuvat soittamiseen

Raulamo ehdottaa vaihtoehtoiseksi soittopaikaksi uutta Pendolino-tunnelia, jota hallinnoi Tampereen kaupunki. Hänellä on myös toinen ehdotus.

– Jos kerran melu häiritsee, niin määrätään koesoitto katusoittajille ennen kuin heidät päästetään esiintymään.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että katusoitto Tampereen rautatieaseman liiketunnelissa on ollut kiellettyä vuoden alusta lähtien. 

Päätös syntyi, kun tunnelissa vuokralla olevat yrittäjät olivat tehneet useita valituksia kovaäänisestä melusta, joka häiritsi heidän asiakkaitaan. VR:n mukaan liiketunnelin vartijat puuttuvat katusoittoon tarvittaessa.

Lue myös:

    Uusimmat