Mainos

VR aikoo pitää junat aikataulussa ensi talvena

VR aikoo parantaa junien täsmällisyyttä uusimalla aikatauluja. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä muutokset tulivat voimaan tänään, ja pääosa kaukoliikenteen muutoksista ajoittuu lokakuun loppuun.

Lisäksi hiotaan käytäntöjä Helsingin ratapihalla ja parannetaan junien kohtauspaikkojen käyttöä. Monikymmenkohtainen toimenpideohjelma sisältää myös junavuorojen karsimista.

– G-junat ovat jääneet nyt historiaan. Samoin eräitä kaukojunavuoroja on vähennetty, kertoo divisioonajohtaja Antti Jaatinen VR-Groupista.

– VR siirtyy myös vakiokokoonpanojen käyttöön lähiliikenteessä eli lähiliikenteen ruuhkajunia ei enää pureta lyhyemmiksi ja jälleen koota pidemmiksi illan tullen. Näin säästetään Helsingin ratapihan kapasiteettia, mikä vaikuttaa koko Suomen raideliikenteeseen.

Kaukoliikenteessä erityisen paljon ongelmia aiheuttaneen Tampere-Jyväskylä-Pieksämäki-rataosuuden aikataulut rakennetaan kokonaan uudestaan. Samalla joidenkin kaukojunien aikataulut muuttuvat enimmillään 15 minuuttia.

– Suomen rataverkko on 90 prosenttisesti yksiraiteinen ja hyvin herkkä kertaantuville viivästymisille. Sen vuoksi on tärkeää että viivästymiset saadaan heti pois. Laittamalla hiukan väljyyttä aikatauluihin voidaan kenties estää junien viivästyminen kokonaan tai ainakin suurimmaksi osaksi.

Kokonaisuudessaan suunnitelmiin kuuluu kymmeniä toimenpiteitä, joiden kustannusarvio on yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.