VPS liitää voittoputkessa – nousi mitalisijojen tuntumaan

VPS voitti vieraissa KuPSin lukemin 2-1 Veikkausliigassa sunnuntaina ja nousi samalla tasapisteisiin sarjassa kolmantena olevan FC Hongan kanssa.

KuPS pelasi torstaina dramaattisen Eurooppa-liigan vierasottelun Kööpenhaminassa ja se näkyi jo ottelun alkuminuuteilla, kun VPS:n Juho Lähde vei joukkueensa johtoon kolmen minuutin jälkeen.

Kuopiolaisten tasoitus tuli kuitenkin vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Petteri Pennasen toimesta. VPS siirtyi vielä johtoon ennen taukoa brassi Douglas Caen maalilla.

Veikkausliigan maalipörssiä johtavalla Rasmus Karjalaisella oli vielä kymmenen minuuttia ennen loppua mahdollisuus tuoda KuPS tasoihin, mutta hän ei saanut palloa maaliin rangaistuspotkusta. Karjalaisen veto meni yli maalin.

Neljännen peräkkäisen voittonsa ottanut VPS on nyt tasapisteissä kolmantena olevan Hongan kanssa. Eroa toisena olevaan RoPSiin on viisi pistettä. KuPS on sarjataulukossa sijalla kuusi.

Illan kahdessa muussa ottelussa Ilves kaatoi sarjajumbo PS Kemin 2-0 ja FC Lahti kaatoi IFK Mariehamnin samoin lukemin.