Voro tekeytyi lapsenlapseksi ja vaati tuhansien dollarien "apua" – valpas taksikuski pelasti 87-vuotiaan naisen huijaukselta

0:44
Facebookissa kiersi vuonna 2018 Prisman lahjakorttihuijaus – älä mene lankaan!

Richard Spencer tajusi, ettei kaikki ole hyvin, kun hänen taksiasiakkaansa halusi tuhlata tuhansia dollareita "auttaakseen lapsenlastaan". 

Valpas taksikuski pelasti 87-vuotiaan naisen huijaukselta. Amerikkalainen Richard Spencer otti kyytiinsä kauppareissulla olevan naisen, joka oli menossa ostamaan lahjakortteja. Richard alkoi pian epäillä jotakin, CBS kertoo.

Oli kuullut "ostajanaisesta" aiemminkin

Nainen oli menossa ostoksille, koska "hänen pojanpoikansa on ongelmissa". Richard alkoi epäillä, että joku esiintyy naisen sukulaisena; aiemmin hän oli kuullut toiselta taksikuskilta naisasiakkaasta, joka oli ostanut 2000 dollarilla lahjakortteja.

– Sanoin, että anteeksi, rouva, mutta tuo ei ole pojanpoikanne. Se on joku, joka teeskentelee häntä. Poliisit vahvistivat hänelle, että häntä huijataan, Richard kuvailee.

Kyseessä oli huijaus

Richard ajoi naisen Walmart-kaupan sijaan poliisiasemalle. Kävi ilmi, että naiseen oli ottanut yhteyttä pojanpojaksi tekeytynyt henkilö, joka väitti joutuvansa vankilaan, jos ei saisi apua "mummiltaan".

Naista oli käsketty ajamaan taksilla tiettyyn kauppaan, ostamaan lahjakortteja ja kertomaan niiden PIN-numerot, joiden avulla kortteja voisi käyttää.

Nainen menetti neljä tuhatta dollaria eli noin 3500 euroa huijauksessa. Richardin ansiosta hän ei kuitenkaan menettänyt enempää.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Poliisi kiittelee

Poliisi ylisti Richardia siitä, että hän auttoi tuntematonta. Heidän mukaansa kyseessä oli ”klassinen isovanhempien huijaus”.

– Kiitos herra Spencerille siitä, että hän välitti. Olisit voinut vain olla hiljaa ja jättää huomiotta varoitusmerkit, mutta et tehnyt niin. Ja siksi sanomme kiitos, poliisi totesi.

Poliisi myös varoitti muita huijareista.

– Myyjät ja niin edelleen: jos työskentelet paikassa, joka myy lahjakortteja, pysähdy hetkeksi ja kysy itseltäsi, onko tässä järkeä? Miksi 87-vuotias tarvitsisi 4000 dollarilla lahjakortteja tiettyyn kauppaan tai sovellukseen? Kysy kysymyksiä.

– Minusta se on yksi törkeimmistä rikoksista, joita voi tehdä. Se osoittaa, millaisia törkimyksiä maailmassa on, he ovat liian laiskoja mennäkseen ulos varastamaan, kuten aidot rikolliset, he huijaavat ihmisiä puhelimessa, Richard kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja