Volkswagenin hybridirummutus alkaa – tulossa useita sähkö- ja hybridiautoja

Volkswgen esittelee parhaillaan käynnissä olevassa Pekingin autonäyttelyssä uuden lippulaivamallin konseptin. Kyseessä on iso nelivetoinen SUV, joka hyödyntää pistokehybriditekniikkaa. Tämän mallin on tarkoitus viitoittuu Volkswagenin sähköistyvää tulevaisuutta. Valmistaja on ilmoittanut tuovansa vuoteen 2020 mennessä Kiinan markkinoille seitsemän sähkö- tai hybriditekniikkaa käyttävää autoa. Kaikki Kiinan markkinoille suunnatut mallit tullaan myös valmistamaan Kiinassa.

Volkswagenin Pekingin tähti kulkee nimellä T-Prime Concept GTE. Hybriditekniikalla varustettu iso katumaasturi tarjoaa yhteistehoa GTE-ajotilassa 381 hevosvoimaa, kun toisena ääripäänä sillä on mahdollista ajaa puhtaasti pelkällä sähköllä 50 kilometriä. Vetopidosta heikommassakin maastossa huolehtii nelivetojärjestelmä ja vaihteistona toimii 8-portainen automaatti.

Enemmän nykypäivästä eroaa ohjaamo, jossa ei ole jäljellä juurikaan nappeja. Kaikki toiminnot on korvattu kosketusnäyttöjen lisäksi ele- ja ääniohjauksella. T-Prime Concept GTE onkin ensimmäinen auto, jossa on erillinen kaareva vuorovaikutusalue eleohjaukselle, johon lukeutuu myös keskikonsolin kaareva multimediajärjestelmän näyttö.

T-Prime Concept GTE on osa Volkswagenin katumaasturien uutuustulvaa. Ensimmäinen uuden sukupolven tuotantomalli on hiljattain esitelty Volkswagen Tiguan, joka on tulossa ensimmäistä kertaa tarjolle myös pitkällä akselivälillä. Tiguanin lisäksi maasturimallistoon tulee uusi keskikokoinen Kiinan ja USA:n markkinoille sekä Touaregin seuraaja, eli käytännössä T-Prime Concept GTE:n luokkaa edustava auto.

Kuvat: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat