Volkswagen palauttaa päästöhuijausautojensa saamia palkintoja

Time-lehden mukaan palkinnot perustuivat valheisiin ja petoksiin.

Volkswagen hoitaa skandaaliaan palauttamalla päästömuuntelulaitteita sisältäville autoille myönnettyjä palkintoja. Autosivusto Cars.com antoi Volkswagenille kolme palkintoa: vuosina 2012 ja 2015 päästömuunnellulle Passat TDI:lle ja vuonna 2015 samaisen käsittelyn kokeneelle Jetta TDI:lle.

– Viimeaikaisten EPA:n 2,0-litraisia TDI-autojamme koskevien syytöstoimenpiteiden takia ja kunnioituksestamme teitä ja verkkosivuanne kohtaan meistä on parasta palauttaa palkinnot, Volkswagenin Yhdysvaltain johtaja Michael Horn sanoi Cars.com-sivustolla julkaistussa viestissä.

Autosivuston palkinnot eivät kuitenkaan olleet ainoita, jotka eivät ole enää Volkswagenin omistuksessa. Myös Rocky Mountain Automotive Press -automedia oli ennättänyt palkita päästöarvomuunnellun Jettan vuonna 2009. VW lähetti palkinnon takaisin ja lupasi ansaita palkinnot oikeasti tulevaisuudessa. Myös muita yhtiön saamia palkintoja on lähetetty takaisin niitä myöntäneille tahoille.

Kaksi viikkoa sitten Green Car Journal -lehden Volkswagenille myönnetyt palkinnot on nyt myös mitätöity. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että palkintoja ei kuitenkaan jaeta enää jälkikäteen muille kisoissa mukana olleille.

Lähde: Time.com

Lue myös:

    Uusimmat