Volkswagen Golf saamassa suurimman päivityksensä 45 vuoteen – eivätkä muutokset tule miellyttämään kaikkia

Seuraavan sukupolven Volkswagen Golf on menossa tuotantoon vuoden 2019 lopulla. Kyseessä on valmistajan itsensä mukaan Golfin merkittävin uudistus mallin historian aikana.

Vuonna 1973 esiteltyä Volkswagen Golfia on myyty vuosien saatossa yli 34 miljoonaa kappaletta. Vielä tänäkin päivänä se on Euroopan myydyimpiä autoja joka vuosi.

Kahdeksannen sukupolven Golf saapuu markkinoille loppuvuodesta 2019. Auton kehitykseen on panostettu 1,8 miljardia euroa, joten mistään pienestä kasvojenkohotuksesta ei tule olemaan kyse.

Kehitys kehittyy ja niin myös Golf. Se tulee nimittäin saamaan aiempaa enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä, ja se tulee kykenemään osittain autonomiseen ajamiseen. Auto tulee niin ikään olemaan aina yhteydessä tietoverkkoon.

Täyssähköistä versiota uudesta Golfista ei ole luvassa, vaan tämän kokoluokan sähköautoa etsivän kannattaa suunnata katseensa tulevaan I.D.-mallistoon.

Uutta Golfia tullaan valmistamaan tuttuun tapaan Volkswagenin Wolfsburgin-tehtaalla, joka puskee tällä hetkellä seitsemännen sukupolven mallia pihalle kahden tuhannen yksilön päivävauhdilla.

Golf muodostaa kolmanneksen koko Volkswagenin myynnistä, joten kyseessä on ylivoimaisesti valmistajan tärkein yksittäinen malli.

***

3:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja