Voitosta taistelevalle Jari-Matti Latvalalle selkeä määräys Toyotalta – "On parempi, että Tänak voittaa"

Toyotat vauhdissa lauantaina: Tänak johtaa, Latvala toisena 1:17

Toyota on kieltänyt Jari-Matti Latvalaa taistelemasta Australian MM-rallin voitosta tallikaverinsa Ott Tänakin kanssa, uutisoi Motorsport.com.

Tänak johtaa rallia kahden ajopäivän jälkeen 21,9 sekunnin erolla Latvalaan. Tänakilla on vielä voitolla mahdollisuus maailmanmestaruuteen, mikäli Sebastien Ogier ja Thierry Neuville keskeyttävät. MM-sarjaa johtava Ogier on tällä hetkellä kuudennella sijalla miltei kaksi minuuttia Tänakin takana.

Toyotalla tiedostetaan hankala tilanne, joten talli on valmis tekemään kaikkensa pitääkseen mestaruusmahdollisuudet mahdollisimman hyvinä. Latvala sai selkeät ohjeet Toyotalta päätöspäivään.

– Meillä oli tiimipalaveri, jossa sanottiin, että emme saa kilpailla keskenämme. Tajusimme, että on parempi, että Tänak voittaa tämän kisan, koska hän voi vielä voittaa mestaruuden, jos jokin menee Ogierilla tai Neuvillella vikaan, Latvala kommentoi tilannetta Motorsport.comille.

Ennen kauden viimeistä ajopäivää Ogier on vielä kiinni maailmanmestaruudessa. Rallin kahdeksantena majaileva Neuville oli ennen Australian rallia vain kolmen pisteen päässä ranskalaisesta. Tänak puolestaan on 23 pisteen päässä Ogierista.

Lue myös:

    Uusimmat