Voitosta pillastuneet huligaanit aiheuttivat totaalikaaoksen – poliisilta järeä voimannäyttö: "Rauha palasi"

0:24
Katso videolta, millaisen kaaoksen kannattajat saivat Brysselissä aikaan.

Marokon yllätysvoitto Belgiasta jalkapallon MM-kisoissa käynnisti kaaoksen Belgiassa ja Hollannissa, kun jalkapallofanit mellakoivat ja ottivat yhteen poliisin kanssa.

Mellakoita puhkesi ympäri Belgiaa ja Hollantia, mutta suurin kaaos tapahtui Brysselissä, jossa poliisi otti kiinni tusinan verran faneja. Belgian pääkaupungissa sytytettiin tuleen sähköpotkulautoja ja yksi auto.

Marokon lippuihin sonnustautuneet kannattajat aiheuttivat isoa vahinkoa, ja poliisi joutui puuttumaan mellakointiin vesitykeillä ja kyynelkaasulla. Poliisi sai lopulta rettelöitsijät taltutettua.

– Rauha palasi noin seitsemän aikaan illalla, ja poliisit partioivat aluiella, joilla mellakoita tapahtui, poliisin viestinnästä vastaava Ilse Van de Keere sanoi Reutersin mukaan.

– Mellakoitsijat käyttivät pyroteknistä materiaalia, ammuksia ja sytyttivät tulipalon yleisellä tiellä. Myös eräs toimittaja loukkaantui kasvoihin ilotulitteista. Näistä syistä päädyttiin poliisin väliintuloon, jossa käytettiin vesitykkejä ja kyynelkaasua.

Belgiassa asuu noin puoli miljoonaa marokkolaistaustaista ihmistä, ja myös Hollannissa marokkolaistaustaisten siirtolaisten määrä on suuri.

Brysselin poliisin mukaan mellakointi alkoi jo ottelun aikana. Kymmenet ihmiset hakeutuivat yhteenottoihin poliisin kanssa, ja poliisi käytti vesitykkiä ja kyynelkaasua. Keskustan alueelle tuotiin noin sata poliisia, ja metroasemia ja katuja suljettiin mellakoiden rajaamiseksi.

–  Tuomitsen voimakkaasti iltapäivän tapahtumat. Poliisi on jo puuttunut tiukasti. Kehotan faneja välttämään kaupungin keskustaan tulemista. Poliisi tekee kaikkensa pitääkseen yllä järjestystä, Brysselin pormestari Philippe Close tviittasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja