Voitonjano pyörsi Dennisin eläkepäätöksen

Ron Dennis aikoi vetäytyä McLarenin F1-tallin johdosta viime kauden päätteeksi. Voitonjanoinen formulasarjan konkari pyörsi kuitenkin päätöksensä todettuaan, että hänellä on yhä annettavaa tallille.

Dennis, 60-vuotias tallinjohtaja ja osaomistaja tapasi mediaa Melbournessa formula ykkösten MM-sarjan aattopäivänä. Hän kertoi keventäneensä työtaakkaansa tuntuvasti viime vuosina.

- Martin (Whitmarsh) on ottanut koko ajan lisää vastuuta viimeisen kolmen vuoden aikana. Näin on tehty tarkoituksella, Dennis kuvaa vallan siirtoa McLaren-tallin toimitusjohtajalle.

- Olen jakanut työtehtäväni hänen kanssaan ja jyvittänyt hänelle joka vuosi lisää töitä.

Vuosi sitten Dennis arveli, että GP-kisojen kiertäminen alkaa jo riittää.

- Ajattelin viime kauden alussa, että tämä on viimeinen kausi kun olen mukana GP-kisoissa perustuen ihan siihen kuinka kauan olen kisoja kiertänyt, Dennis totesi.

Asiaa tarkemmin ajateltuaan Dennis tuli toisiin ajatuksiin.

- Haluan voittaa kisoja ja uskon, että minulla on vielä annettavaa. Täytyy katsoa kuinka tämä kausi lähtee soljumaan, Dennis sanoo.

Tuskainen vuosi takana

McLaren-tallille kausi 2007 oli tuskainen vaikka Lewis Hamilton ja Fernando Alonso olivat MM-sarjassa toinen ja kolmas. Kimi Räikkönen ohitti sarjaa johtaneen Hamiltonin kauden viimeisessä kilpailussa ja vei mestaruuden yhden pisteen erolla.

Talli ei päässyt kunnolla nauttimaan Hamiltonin upeasta neljän GP-voiton tulokaskaudesta. Median huomio kiinnittyi Alonson ja tallin viileisiin suhteisiin ja vakoilujupakkaan, joka vei brittitallilta valmistajien MM-pisteet ja toi 100 miljoonan dollarin sakot.

Vaikean kauden jälkeen mediassa spekuloitiin, jättääkö 15 prosentin osuuden tallista omistava Dennis paikkansa tallin johtajana. Dennis pohti jatkoa ja ilmoitti tiistaina McLarenin työntekijöille jatkavansa tallipomona. Myös tallin moottorintoimittaja Mercedes ilmaisi tukensa Dennisin jatkolle.

- Jatkan tallin johdossa. Se on kuitenkin vain pieni osa työtäni, mutta sellainen pala, jota Martin on halunnut itselleen jo pitkään. Hänen täytyy nyt vaan odottaa hieman kauemmin. Tulen kuitenkin tekemään työtäni hieman eri tavalla kuin aikaisemmin, Dennis totesi.

- Olen lopulta vain rata-autoilun ystävä ja jos koen, ettei minulla ole enää mitään positiivista annettavaa, paikkani ei ole siellä (tallin johdossa).

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat