Mainos

Voimakas maanjäristys Kalifornian rannikolla

Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion rannikolla on havaittu voimakas maanjäristys. Järistyksen ei kuitenkaan tiedetä aiheuttaneen tuhoja.

Uutistoimistojen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,5 Richterin asteikolla. Järistyksen keskus sijaitsi noin 10 kilometrin syvyydessä Tyynellämerellä, noin 165 kilometrin päässä Kalifornian rannikolla sijaitsevasta Ferndalen kaupungista.

Maanjäristyksen ei toistaiseksi tiedetä aiheuttaneen vahinkoja. Uutistoimisto Reutersin mukaan järistyksen vuoksi ei ole annettu tsunamivaroitusta.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus USGS on kertonut, että noin puolitoista tuntia maanjäristyksen jälkeen paikalla havaittiin jälkijäristys, joka oli voimakkuudeltaan 4,9 Richterin asteikolla.

Ferndalen pormestari Don Hindley kertoi Reutersille järistyksen tuntuneen maissa noin 15 sekunnin ajan. 

– Se ei ollut ollenkaan niin paha, hänen kerrotaan sanoneen.

USGS:n mukaan on epätodenäköistä, että järistys vaatisi ihmisuhreja. 

– Yleisesti ottaen alueen ihmiset asuvat rakennuksissa, jotka kestävät maanjäristyksen aiheuttamaa vavahtelua hyvin. Joitain herkkiä rakennelmia kuitenkin on, tutkimuskeskukselta todettiin uutistoimisto AFP:n mukaan.

San Franciscon kaupungin alueella, noin 400 kilometrin päästä Ferndalesta maanjäristys on aiheuttanut pieniä viivästyksiä julkisessa liikenteessä. Viivästykset ovat johtuneet viranomaisten varotoimenpiteistä.

Korjaus 8.12. kello 18.10: Aiemmin jutussa kerrottiin, että järistyksen voimakkuudeksi on mitattu 6,9 Richterin asteikolla. Uutistoimistojen tietojen mukaan järistyksen voimakkuudeksi on kuitenkin varmistunut 6,5.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.