Mainos

BBC: Uudessa-Seelannissa toinen voimakas maanjäristys – ihmisiä evakuoidaan edelleen

Toinen voimakas maanjäristys on ravisuttanut Uutta-Seelantia, kertoo BBC.

Järistys oli voimakkuudeltaan 6,1, ja sen keskus oli 10 kilometrin syvyydessä Christchurchista koilliseen. Järistys tapahtui BBC:n mukaan samalla alueella kuin aiempi järistys, joka oli voimakkuudeltaan 7,8.

Ainakin kahden ihmisen on kerrottu saaneen surmansa ensimmäisessä järistyksessä. Viranomaiset pelastavat ja evakuoivat edelleen ihmisiä maan itärannikolla.

BBC:n mukaan maata ovat ravisuttaneet myös sadat jälkijäristykset, jotka ovat aiheuttaneet katkoja sähkön- ja vedenjakelussa.

Maan pääministeri John Key on käynyt tarkastelemassa järistysten runnomia alueita helikopterista käsin. Hän sanoi sen jälkeen toimittajille, että uskoo uhriluvun pysyvän matalana. 

Useita ihmisiä on kuitenkin saanut vammoja, kertoo Guardian. Ainakin Kaikouran kylästä on lennätetty sairaalaan kuusi ihmistä. 

Christchurchin ja monien sen lähellä sijaitsevien kylien asukkaat ovat rynnänneet hankkimaan perustarvikkeita varastoon. Osa alueen kouluista on jo päättänyt pitää ovensa kiinni tänään.

Ensimmäinen järistys nostatti tsunamiaaltoja 

Ensimmäinen järistys iski varhain sunnuntaina paikallista aikaa noin 90 kilometriä Christchurchin kaupungista pohjoiseen. Järistys nostatti myös tsunamiaaltoja. BBC:n mukaan rannikolla mitattiin korkeimmillaan 2,5 metrin korkuinen aalto.

Kukaan ei tiettävästi kuollut tai loukkaantunut tsunamin vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.