Voidaanko MM-kotikisoja pelata osittain venäläisomisteisella Hartwall Arenalla? Suomen jääkiekkoliitto seuraa Ukrainan sotatilanteen kehittymistä

MTV Kiovassa: Millainen tunnelma kaupungissa tällä hetkellä on? 1:37
Tämä Ukrainan sotatilanteesta tiedetään nyt: MTV:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste raportoi Kiovasta.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela odottaa Ukrainan sodan kehittymistä ja Venäjälle mahdollisesti määrättäviä pakotteita, jotta liitto osaa arvioida tarkemmin tilanteen vaikutuksia keväällä pelattaviin MM-kotikisoihin.

Venäjän varhain torstaiaamuna aloittama sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan on johtamassa toimenpiteisiin kansainvälisessä urheilussa. Esimerkiksi Euroopan jalkapalloliitto Uefa on uutistoimisto AP:n mukaan siirtämässä Mestarien liigan toukokuussa pelattavan loppuottelun pois Pietarista.

Venäjä on jo aiemmin suljettu dopingskandaalinsa seurauksena kansainvälisistä suurtapahtumista, mutta maan urheilijoilla on mahdollista osallistua jääkiekossakin MM-kisoihin olympialaisten tapaan Venäjän olympiakomitean nimellä.

Toukokuun MM-kisoissa Venäjä pelaa Helsingin A-lohkossa. Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei vielä Ukrainan sodan ensimmäisenä päivänä halunnut tarkkaan arvioida tilanteen vaikutusta MM-kiekkokisoihin.

– Sen arvioiminen, että mikä vaikutus tällä tilanteella sitten tulee olemaan esimerkiksi MM-kotikisoihin tai jääkiekkoon muutoin, niin se on tällä hetkellä erittäin vaikeaa ja ehkä turhaakin spekuloida, Nummela kertoi alkuillasta MTV Urheilulle.

– Ratkaisevaa on varmasti se, minkälaisia vaikutuksia on mahdollisesti sillä, että mitä Ukrainassa ja Euroopassa laajemmin tästä eteenpäin tapahtuu. Löydetäänkö asiaan joku rauhanomainen ratkaisu eri toimijoiden välillä vai jatkuuko tämä sodan tie, jolla nyt tänään on oltu? Nummela jatkoi.

Myös Euroopan unionin antamat talouspakotteet saattavat vaikuttaa jääkiekon MM-kisojen järjestämiseen, sillä Euroopan unionin ja Yhdysvaltain pakotelistalla olevat venäläiset omistavat noin 45 prosenttia Helsingin kisanäyttämönä toimivasta Hartwall Arenasta.

Tässä asiassa Nummela odottaa linjauksia valtiovallalta.

– Pakotteet tietysti päättää Suomen valtionjohto yhdessä eurooppalaisten valtioiden kanssa. Luonnollisesti Suomen jääkiekkoliitto omalta osaltaan toiminnassaan toimii niiden mahdollisten pakotteita koskevien valtiovallan päätösten mukaisesti – mitä ne sitten ikinä ovatkaan, Nummela kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat