Voice: Yli 10 000 suomalaista lankesi nettiansaan – "tämän selvempää huijausta ei olekaan"

Zara Finland -sivusto lupaa arpoa kisaan osallistuneiden kesken 3000 euroa. Tosiasiassa kyseessä on huijaus.

Nettihuijaus ei enää ole sähköpostiin tipahtava, surkealla englannilla kirjoitettu kerjuukirje. Nyt huijauksia tehtaillaan sosiaalisessa mediassa – myös suomeksi.

Uusin huijaus on Zara Finland -sivusto. Nimi viittaa Zara-vaateliikkeeseen, jolla ei tosiasiassa ole omaa FB-sivua. Asiasta kirjoittaa Voice.fi.

Zara Finland -sivusto lupaa arpoa kisaan osallistuneiden kesken 3000 euroa. Kisaan osallistuvien tulee kommentoida ja jakaa kuvaa. Tämä ei kuitenkaan riitä: lisäksi pitäisi avata linkki ja antaa omat yhteystietonsa.

Tiedot antanut henkilö ei kuitenkaan osallistu kilpailuun, vaan liittyy jäseneksi kyproslaiseen nettikauppaan. Kauppa toimittaa karkkeja tilaajan kotiin, ja jäsenyys jatkuu automaattisesti, jos sitä ei peru viiden päivän kuluessa. Voimassaoleva tilaus maksaa 49 euroa kuukaudessa.

Kaikki eivät tajua tulleensa huijatuiksi: tätä artikkelia kirjoitettaessa kuvasta on tykännyt 10 455 henkilöä. Jakoja on 7004. Kuvaa ovat tosin kommentoineet myös henkilöt, jotka ymmärtävät, että kyseessä on huijaus.

– Tässä on taas yksi niistä Facen "liian hyvää ollakseen totta" huijauskisoista. Mistä huomaa: 1) bitly-linkin kautta halutaan sun info, joka myydään eteenpäin 2) jännä juttu, ettei näiden sivuilla ole aiempaa historiaa/kuvia kuin vain tämä kisa, vaikka Zara on ollut Suomessa jo vuodesta 2002 3) ei mitään infoa liikkeiden aukioloajoista, uudesta mallistosta/ kampanjoista jne. ÄLKÄÄ OSALLISTUKO NÄIHIN, pliis! Suvi-niminen henkilö kirjoittaa.

– Ei hyvää päivää ihmiset! Onko medialukutaito täysin hukassa?! Tämän selvempää huijausta ei olekaan, Maria toteaa.


Lähde: Voice.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja