Mainos

Voi pilata hyvät yöunesi! Älä nuku tässä asennossa kuukautistesi aikana

Jotta nukkuisit hyvin myös kuukautistesi aikana, valitse asento, joka tuntuu mukavalta ja helpottaa oloa. 

Jokainen nainen tietää, että kuukautisten aikana nukkuminen ei aina suju toivotulla tavalla. Yölliset vatsakrampit, yleinen epämukavuus ja runsas vuoto voivat keskeyttää hyvät yöunet, ja vaikuttaa näin ollen negatiivisesti koko seuraavaan päivään. Jokainen voi kuitenkin omalla nukkumisasennollaan vaikuttaa paljon siihen, kuinka mukavasti yö sujuu.

Kuukautisten seurantasovellus Cluen selvityksen mukaan kyljellään polvet koukistettuna nukkuminen voi lievittää vatsakipuja ja estää ohivuotoja. Tällä sikiöasennolla on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä tutkijoiden mukaan se voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa selkä- ja niskakipuja.

Valitse itselle luonnollisin asento

Yhdysvaltalaisella Eisenhower Women's Health -klinikalla työskentelevä gynekologi Lisa Lindley puhuu kuitenkin kyseisen nukkumisasennon puolesta. Hänen mukaan sikiöasennossa nukkuminen on teoriassa paras vaihtoehto kuukautisten aikana, sillä se lievittää vatsaan kohdistua paineita.

– Monet naiset ovat raportoineet, että sikiöasento voi lievittää kramppeja, Lindley toteaa.

Nainen kehottaa kuitenkin kuuntelemaan kehoaan ja valitsemaan asennon, joka tuntuu juuri itsestä luonnolliselta. On olemassa kuitenkin yksi nukkumisasento, jota hän kehottaa välttämään kuukautisten aikana. Se on mahallaan nukkuminen. Tämä asento puristaa gynekologin mukaan tarpeettomasti kohtua, mikä lisää verenvuotoa entisestään. 

Oletko ajatellut testata hedelmällisyytesi? Katso videolta toimittajan kokemus kyseisestä testistä. 


Lähde: Glamour 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.