Mainos

Virus iski Finnairiin ja Elisaan

Tietokonevirus iski tänään osaan Finnairin työasemista häiriten yhtiön tietoteknisiä palveluja.

Finnairin sisäverkossa aamuyöstä levinnyt W32.Nachi/worm -mato on häiritsi yhtiön tietoteknisiä palveluja. Tärkeimmät asiakaspalvelujärjestelmät kuten lähtöselvitys ja puhelinmyynti saatiin kuitenkin toimimaan iltapäivällä.

Mato itsessään ei aiheuta tuhoa, mutta aiheuttaa tyypillisesti erittäin kovaa verkkoliikennettä ja vaikeuttaa madon poistamiseen liittyviä toimenpiteitä.

Eniten vaikeuksia madosta johtuen on ollut yhtiön puhelinmyynnissä, Contact Centerissä Helsingin Pukinmäessä, mutta sielläkin on nyt varajärjestelmä toiminnassa.

Internet-varaukset toimivat koko päivän, kuten myös matkatoimistojen tekemät varaukset. Tietokonevika ei vaikuttanut lentotoimintaan.

Myös Elisassa virus

Elisa-konsernissa on löydetty tämän päivän aikana vajaat 200 viruksen saastuttamaa työasemaa. Virus on estänyt sähköpostiliikenteen kyseisistä tietokoneista.

- Virus ei ole vaikuttanut teleliikenteeseen eikä asiakaspalveluun, kertoo Elisan viestintäjohtaja Jyrki Antikainen. - Meillä on kaikkiaan yli 6 000 työasemaa, joten kyseessä on ollut varsin paikallinen virus. Haittana on tietysti ollut työn hidastuminen saastuneilta koneilta.

Elisasta ei toistaiseksi osata kertoa, mistä viruksesta on ollut kyse.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.