Virtuaalinen turva-auto sekoitti pasmat: Sergio Perez menetti palkintosijansa tylyllä tavalla – "Järjestelmä oli täysin väärässä"

Sergio Perez jäi neljänneksi Ranskan F1-osakilpailussa.

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Sergio Perez joutui taipumaan neljänneksi Ranskan osakilpailussa aivan kisan viimeisten kierrosten aikana.

Perez oli pitkään kiinni kolmossijassa, kunnes virtuaalinen turva-auto puuttui peliin. Virtuaalisen turva-auton aikana kuljettajien on hiljennettävä vauhtiaan ja pysyttävä rattinsa näyttöön ilmestyvän delta-ajan sisällä.

Virtuaalinen turva-auto koitui lopulta Perezille kohtalokkaaksi, sillä alle sekunnin päässä koko ajan vaaninut Mercedes-kuski George Russell pystyi hyödyntämään virtuaalisen turva-auton päättymisen huomattavasti meksikolaista paremmin ohittamalla tämän yllättäen.

Perez oli kisan jälkeen syystäkin harmissaan tapahtuneesta.

– Sääli, että virtuaalinen turvaauto astui tuloksen eteen. Niin ei pitäisi olla, mutta tänään niin kävi, Perez harmitteli Racefans.netin mukaan.

Perez kertoo saaneensa virtuaalisen turva-auton päättymisestä ristiriitaista tietoa.

– Se oli todella valitettavaa, mitä virtuaalisen turvaauton kanssa tapahtui. Sain viestin, että se loppuu ysimutkassa, joten painoin kaasun pohjaan. Se ei kuitenkaan loppunut ja sain viestin, että se loppuu sittenkin mutkassa 12, Perez kertaa.

– Olin vain liian lähellä sitä. Näyttää siltä, että George sai erilaista informaatiota ja hän pystyi valmistautumaan siihen paremmin.

Meksikolainen uskoo järjestelmässä olleen jotain häikkää, minkä vuoksi Russell pystyi reagoimaan paremmin virtuaalisen turva-auton loppumiseen.

– Järjestelmä oli täysin väärässä. Jotain oli tekeillä. Se sanoi virtuaalisen turvaauton loppuvan ysimutkassa, mutta lopulta päättyi vasta mutkassa 13.

Lue myös:

    Uusimmat