Virttynyt uimapuku on historiaa: Näin pidennät kesätavaroidesi elinikää!

Kärsitkö sinäkin vääntyneistä aurinkolaseista, ruostuneesta aurinkotuolista tai venyneistä uikkareista? Näillä vinkeillä säästät kesällä tärkeiden tuotteiden elinikää!

Kesä osaa olla myös julma – ainakin tavaroillesi. Näillä tehokkailla vinkeillä saat viisi kesän läpi käyttämääsi tavaraa todella kestämään!

1. Rantatuoli

Ahkerassa käytössä olevan kesätuolin metalliset osat alkavat tyypillisesti ruostua kesän puoliväliin mennessä. Suurin syypää ruostumiseen on merivedestä tarttuva suola.

Helpoin tapa estää tuolin ruostumista on yksinkertaisesti huuhdella se raikkaalla vedellä rantapäivän jälkeen. Kun olet kotona, voit pyyhkiä tuolin kostealla pyyhkeellä ennen varastoon laittamista. Voit myös vahata metalliset osat autovahalla: se hylkii suolaa ja vettä.

2. Valkoiset farkut

Ennen puhtaan valkoiset farkut alkavat näyttää nopeasti kellertäviltä ja likaisilta. Totuus onkin, että valkoisia housuja voi pitää vain kerran tai kaksi ennen kuin ne on jälleen laitettava pesuun. Ellei vaate ole 100-prosenttista puuvillaa, kannattaa välttää sen kloorivalkaisua. Sen sijaan marketeista voi ostaa vaatteille hellävaraisempia, happea hyödyntäviä tahranpoistoaineita.

3. Pihagrilli

Grilli menee helposti likaiseksi ja rasvaiseksi vähäisenkin käytön jälkeen. Paras keino onkin pyyhkiä grilli välittömästi käytön jälkeen – muuten metalliosiin pinttyy rasvaa ja grilli alkaa pikkuhiljaa ruostua.

Helpoin tapa kokkauksen jälkeiseen puhdistukseen menee seuraavasti: Poista irtoavat osat, hankaa grilli saippuavedellä ja huuhtele letkulla. Kuivataksesi grillin voit vielä sytyttää siihen hetkeksi tulen. Välttääksesi grillin pahimmalta ruoan tarttumiselta, voit sivellä ritiläosat öljyllä ennen paistamisen aloittamista.

4. Uimapuku

Ahkeran uinnin jälkeen uimapuvun kangas alkaa tuntua löysältä ja kulahtaneelta. Uimapuvun materiaali onkin sellaista, että sen pitäisi saada palautua jokaisen käytön jälkeen yhden vuorokauden ajan. Voit pidentää uimapuvun ikää huuhtelemalla sen aina merivedessä uinnin jälkeen puhtaalla vedellä. Muista myös konepesu vähintään joka kymmenennen käyttökerran jälkeen.

5. Aurinkolasit

Aurinkolasien sangat pääsevät usein venymään ja muuttumaan löysiksi. Jos et pidä aurinkolaseja kasvoillasi, laita ne talteen säilytyskoteloon sen sijaan että pitäisit niitä keikkumassa otsallasi. Älä myöskään unohda laseja kuumaan autoon, sillä lämpö saattaa jopa sulattaa ja vääntää sekä linssejä että sankoja.

Lähde: Realsimple

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja