Viro avasi rajansa suomalaisille: Suurelta ryntäykseltä vältyttiin, mutta eräs laivamatkustaja rynni porttien yli suorassa lähetyksessä

0:26
Katso video erikoisesta tilanteesta yläpuolelta!

Viro avasi rajansa suomalaisille matkaajille kesäkuun alussa eli tänään. Suuremmalta ryntäykseltä Suomenlahden yli vältyttiin, mutta kommelluksia päivään sen sijaan mahtui.

MTV Uutisten toimittaja Petri Saraste oli Tallinnassa vastassa, kun ensimmäinen laiva Suomesta lipui satamaan. Laiva oli puolityhjä, Saraste kertoo. Sarasteen mukaan laivalla oli kyydissään vain harva suomalainen. Toisaalta suurin osa matkustajista saapui laivasta maihin autolla, joten heidän kansalaisuudestaan oli vaikea ottaa selvää terminaalin sisällä.

Saraste kertoo, että virolaiset ovat alkaneet elämään melko normaalia elämää. Esimerkiksi ravintolat saavat olla avoinna Virossa normaalisti. Hinnat ovat laskeneet Tallinnassa 10 vuoden takaiselle tasolle.

Erikoinen kommellus Helsingin päässä

MTV Uutiset Live oli maanantaiaamuna länsiterminaali 2:ssa haastattelemassa Eckerö Line -laivavarustamon toimitusjohtaja Taru Kerosta, kun kameraan tallentui erikoinen välikohtaus.

Tallinnaan matka-aikeissa ollut henkilö hyppäsi tavaroidensa kanssa terminaalin tarkistusporttien ylitse ja jatkoi matkaa liukuportaita pitkin yläkertaan. Hämmentävä tilanne tapahtui Eckerö Linen toimitusjohtajan silmien edessä.

– Ihmettelin tilannetta suuresti. Yritin häneltä kysyä että minne olet menossa, mutta hän ei vastannut. Tällainen ei ole missään tapauksessa sallittua, sen takia yritinkin siihen puuttua. Portit ovat sitä varten, että kansainvälinen meriturvallisuus säilyy, Keronen kertoo.

Yläpuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka Keronen yrittää ottaa henkilöön kontaktia, mutta matkustaja ei reagoi tähän lainkaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja