Mainos

Viron rautatiet yksityistettiin

Viron rautateiden yksityistäminen päättyi tänään, kun ostaja Baltic Railways Systems (BRS) maksoi valtiolle kauppahinnan, 400 miljoonaa markkaa. Valtio myi Viron rautateistä nyt 66 prosenttia.

Vaikka valtio jää vähemmistöosakkaaksi se ei menetä mahdollisuuksia valvoa Viron rautateitä, koska valtiolla on kolme hallituspaikkaa ja ilman valtion edustajan suostumusta yrityksen hallituksen päätökset eivät ole päteviä.
Samoin valtio on jättänyt itselleen Viron rautateiden maaomaisuuden, myös ratojen alla olevan maan.

Viron rautateiden uuden omistajayhtiön BRS:n osakkaat ovat amerikkalainen rautatieyhtiö Rail World Inc. 25,5 prosentilla, amerikkalainen konsultointiyritys Railroad Development Corporation viidellä prosentilla, englantilainen Jarvis Plc:n tytäryhtiö Jarvis International 25,5 prosentilla ja virolainen sijoitusyhtiö Ganiger Invest 44 prosentilla.

BRS:n suunnittelee investoivansa Viron rautateihin seuraavan viiden vuoden kuluessa noin miljardi markkaa ja vuoteen 2010 mennessä yhteensä noin 1,8 miljardia markkaa. Viron rautateille kuuluu Virossa tavaraliikenne ja tärkeät kauttakulkuliikenteen radat. Henkilöliikenne ja radat Tallinnasta Viljandiin ja Pärnuun on yksityistetty jo aikaisemmin Luoteisrautatiet -yhtiölle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.