MTV Uutiset seuraa Indonesian lentoturmaa: Koneen mustat laatikot on paikannettu – antaa toivoa syöksyn syyn selviämiselle

1:15
Katso animaatio koneen viimeisestä reitistä – kolmen kilometrin korkeudessa tapahtui jotain kauheaa

Indonesialaisen lentoyhtiö Sriwijaya Airin lento SJ182 on kadonnut tutkasta ja todennäköisesti syöksynyt mereen pudotettuaan ensin korkeutta rajusti. MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa koneen etsintää.

Viimeisimpänä päivittyneen tiedon löydät artikkelista ylimpänä. Kellonajat ovat Suomen aikaa.

Sunnuntai 10.1.

11.20: Indonesian viranomaiset kertovat paikantaneensa mustan laatikon eilen Jaavanmereen pudonneesta Sriwijaya Airin matkustajakoneesta. Merestä on löydetty myös koneen osia.

Turman syystä ei ole tarkempaa tietoa, mutta lentotietoja nauhoittavien mustien laatikkojen toivotaan tuovan lisävalaistusta asiaan.

06.13: Uutistoimisto Reutersin mukaan Indonesian viranomaiset havaitsivat sunnuntaina signaaleja, jotka voivat olla peräisin kadonneesta turmakoneen mustasta laatikosta. Signaaleja on havaittu tulleen kahdesta eri paikasta.

04.51:  Indonesian viranomaiset kertovat löytäneensä paikan, jossa matkustajakoneen uskotaan syöksyneen mereen, kertoo BBC. BBC:n mukaan yli kymmenen alusta on lähetetty paikalle mukanaan laivaston sukeltajia.

Tutkijat selvittävät löytyneitä osia, joiden uskotaan kuuluneen lentokoneeseen. Lisäksi uutistoimisto AFP:n mukaan tutkijat ovat löytäneet ruumiinosia merestä Jakartan rannikkoalueelta.

Lauantai 9.1.

19.36 Silminnäkijät sanoivat nähneensä ja kuulleensa ainakin yhden räjähdyksen, kertoo BBC.

–  Kone putosi salamannopeasti mereen ja räjähti vedessä, sanoi kalastaja Solihin BBC:lle.

19.33 Koneessa oli 50 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä, kertoi maan liikenneministeri Budi Karya Sumadi tiedotustilaisuudessa. Matkustajista seitsemän oli lapsia ja vauvoja kolme. Viranomaisten mukaan kaikki koneessa olleet olivat indonesialaisia.

17.56: Ilmailuun erikoistunut toimittaja Jyri Raivio uskoo indonesialaiskoneen turman johtuneen äkillisestä rakenteiden hajoamisesta. Lue koko artikkeli tästä.

17.07: Onnettomuuskone PK-CLC on noin 27 vuotta vanha. Se otettiin käyttöön 31.5.1994. Ennen Sriwijaya Airia kone palveli kahta yhdysvaltalaisyhtiöitä: Continental Airlinesia vuosina 1994-2010, ja United Airlinesia vuosina 2010-12. Kone tuli nykyiselle omistajalleen 9.4.2012 ilmenee airfleets.net -sivustolta.

16.45: Onnettomuuskonetta operoineen lentoyhtiön toimitusjohtajan Jefferson Irwin Jauwenan mukaan lento SJ182 lähti liikkeelle puoli tuntia myöhässä rankkasateen takia. Hänen mukaansa onnettomuuskone Boeing 737-524, rekisteritunnukseltaan PK-CLC, oli hyvässä kunnossa.

16.21: Indonesiassa Jaavanmerestä on löydetty osia, joiden epäillään olevan kadonneesta matkustajakoneesta. Viranomaisten mukaan etsintä- ja pelastustöitä on häirinnyt pimeys. Asiasta kertovat muun muassa New York Times ja Reuters.

16.13: Uutistoimisto Reutersin mukaan Indonesian armeijan merivoimat ovat matkalla koneen todennäköiselle turmapaikalle.

– Turmapaikan todennäköiset koordinaatit on saatu laskettua ja ne on annettu myös kaikille alueella liikkuville laivoille, sanoi merivoimien edustaja Abdul Rasyid.

15.46: Indonesian liikenneministerin mukaan koneessa oli yhteensä 62 ihmistä. Liikenneministerin mukaan kone on todennäköisesti pudonnut alas. Turman syystä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Sää oli koneen noustessa sateinen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja