Viranomaiset estäneet kolme mahdollista joukkoampumista Yhdysvalloissa, kertoo CNN – mies uhkasi tappaa 100 ihmistä

Donald Trump kommentoi USA:n viime päivien joukkoampumisia – ei tyrmää aselain uudistusta 2:07
Joukkoampumiset kuun alussa järkyttivät Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat kertoneet estäneensä yhteensä kolme mahdollista joukkoampumista eri osavaltioissa, kertoo uutiskanava CNN

Connecticutissa pidätetty 22-vuotias mies oli kertonut Facebookissa olevansa kiinnostunut joukkoampumisen toteuttamisesta. Miehellä oli hallussaan useita suuren kapasiteetin lippaita ja ammuksia.

Viranomaiset saivat vihjeen miehestä, kun hän yritti ostaa suuren kapasiteetin kiväärilippaita osavaltion ulkopuolelta. Tutkinnassa liittovaltion poliisi FBI ja paikallinen poliisi saivat selville, että mies yritti rakentaa kivääriä. Lisäksi kotietsinnässä löydettiin muun muassa pistooli ja suojavarusteita.

Toinen pidätetyistä on floridalainen 25-vuotias mies, joka kertoi ex-tyttöystävälleen lähetetyissä viesteissä haluavansa ampua väkijoukkoon ja tappaa sata ihmistä.

Kolmas pidätetty on 20-vuotias ohiolainen, joka oli uhkaillut juutalaista kulttuurikeskusta Instagram-tilillään julkaistulla ampumisvideolla. Tilillä oli julkaistu runsaasti juutalaisvihamielistä sisältöä. 

Lue myös:

    Uusimmat