Virallinen salkkujako on nyt julkaistu – näin ministeripaikat jakautuvat!

Hallituksen 19 ministerinsalkusta saa eniten hallitusneuvotteluja vetänyt SDP, jonka riveistä tulee seitsemän ministeriä.

Pääministerin salkun lisäksi puolue saa eurooppaministerin, kunta- ja omistajaohjausministerin, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin, perhe- ja peruspalveluministerin, liikenneministerin ja työministerin salkut.

Keskustalta tulevat uuteen hallitukseen valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri sekä maa- ja metsätalousministeri.

Vihreät saa ulkoministerin, ympäristö- ja ilmastoministerin ja sisäministerin salkut. Vasemmistoliitolta tulevat sosiaali- ja terveysministeri sekä opetusministeri. RKP:n riveistä hallitukseen tulevat oikeusministeri sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Rinne: Tavoitteena, että julkinen talous tasapainossa 2023 mennessä

Kautensa aloittavan uuden hallituksen hallitusohjelmassa kestävän talouden kivijalkana on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä talouskasvu, sanoo hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.). Hallitusohjelma julkistettiin tänään Helsingissä.

Yhtenä tavoitteena on Rinteen mukaan korkea työllisyysaste, noin 60 000 uutta työllistä vuoteen 2023 mennessä. Työllisyystavoite on 75 prosentin työllisyysaste 15–64-vuotiaiden ikäryhmässä vuoteen 2023 mennessä.

Tavoitteena on Rinteen mukaan, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.

Lue myös:

    Uusimmat