Vilperi-kärppä pitää mökkinaapuruston myyräkannat kurissa Kilpisjärvellä – "Järjestämme hänelle vastapainoksi benjihyppyharjoituksia ja kiikkulautasiikaa"

1:05
Ilkka Leinonen kuvasi kärpän pihamaallaan Kilpisjärvellä.

Kilpisjärvellä sijaitsevalla lomamökkialueella on harvinaisen valpas vartija, joka pitää tuholaiskannat tomerasti kurissa.

Kyseessä ei ole tällä kertaa kissa, vaan terhakka kärppä, joka on nimetty Vilperiksi.

Nimi kertoo energisen luontokappaleen luonteesta: kyseessä on uteliaan vireä ja ripeä yksilö, joka näyttää paikalta otettujen videoiden perusteella olevan melkoisen kiireinen.

– Olemme tehneet kärppä Vilperin kanssa sopimuksen, että hän hoitaa lähitalojen hiiret ja myyrät ihmisten nurkista Kilpisjärvellä. Järjestämme hänelle vastapainoksi benjihyppyharjoituksia ja kiikkulautasiikaa, kertoo Saivaara Mökkien toimintaa pyörittävä Ilkka Leinonen MTV Uutisille.

Vilperi todellakin näyttää nauttivan benjihyppytunnelmasta tavoitellessaan narun päähän laitettua kalaherkkua. Sapuskana on tarjottu mm siikaa ja rautua.

Ulkoelämää voi seurata olohuoneen ikkunastakin

Leinonen on kuvannut Vilperin edesottamuksia olohuoneensa ikkunasta. Videon taustalla komeilee Saanatunturi.

Leinonen suosittelee ihmisiä tarkkailemaan luontoa ja ulkoelämää ikkunoistaan. Neuvo on tärkeä nyt, kun moni viettää koronaviruksen takia runsaasti aikaa neljän seinän sisällä.

Leinosen mukaan Vilperi on sangen utelias tapaus, joka käy moikkaamassa naapurienkin taloja. Pieni seikkailija on vääntänyt suupieliä hymyyn ympäri naapurustoa:

– Se täällä hauskuuttaa ja elävöittää meitä ja naapureita. Tuolla kun se liikuskelee, niin todella tarkkana se tähystelee, Leinonen summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja