Vilma Putro tulkitsee kappaleen sahaa soittamalla – erikoisen instrumentin soittaminen perustuu laulamiseen

1:55
Katso videolta, kuinka upeasti Vilma soittaa sahalla.

Talent Suomi jatkuu ja sunnuntaina 28.2. nähdään jo neljäs esikarsintajakso. Neljännessä jaksossa nähdään jälleen valomoimaisia talentteja. 

Talent Suomi -ohjelman neljännessä jaksossa nähdään jälleen upeita talentteja, jotka ovat tavoittelemassa omaa unelmaansa ja 30 000 euron voittopottia. Tuomarit Krista Siegfrids, Ernest Lawson, HP Parviainen sekä Jorma Uotinen päättävät, ketkä pääsevät jatkoon ja semifinaaliin. Juontaja Mikko Leppilampi on puolestaan kilpailijoiden tukena backstagella. 

Neljännessä esikarsinnassa katsojat pääsevät nauttimaan upeasta musiikkiesityksestä.

Helsingistä kotoisin oleva 32-vuotias Vilma Putro soittaa sahalla. Vilma oli 17-vuotias, kun näki Seurasaaren juhannusjuhlassa Suomen sahansoittajat ry:n sahansoittajia, ja ihastui soittimeen ikihyviksi.

Viulua lapsesta saakka soittaneena Vilma tuumasi, että hän voisi ehkä oppiakin sahaa soittamaan, ja aloitti harjoittelun. Soittotunneilla hän kävi vain muutaman kerran, sillä kun perustekniikka on opittu, on soittaminen ja sen kehittyminen soittajasta itsestään kiinni.

Hänen täytyy laulaa melodiaa mielessään, sillä sahasta ei voi nähdä missä sävelet sijaitsevat, toisin kuin vaikka viulun kielistä tai pianon koskettimista. 

Eräs hauska esiintymissattumus tapahtui kerran, kun Vilma oli tulossa Lappeenrantaan näytökseen Helsingistä. Näytelmän loppukohtaus perustui Vilman sahansoittoon. Teatterille saavuttuaan Vilma tajusi jättäneensä sahansa Helsinkiin, ja esitykseen oli enää tunti aikaa.

Paniikissa hän ja kollegat miettivät, mitä nyt tehdään, kunnes löysivät lavastamosta  tavallisen sahan. Se oli kuitenkin paitsi terävä, se myös soi kolmea oktaavia korkeammalta, kuin Vilman oikea soittosaha.

Näin ollen näytelmän loppukohtauksessa saatiin kuulla kimeä-äänistä sahaa samalla, kun sen terävät hampaat painautuivat Vilman ohuitten housujen läpi reittä vasten. Näytelmän ohjaaja oli kuitenkin tyytyväinen, joten nyt kommellusta voi jo muistella nauraen. 

Talent Suomi sunnuntaisin klo 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Jakso on katsottavissa myös C Moresta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja