Villisiat valtasivat naapuruston ja häiriköivät jopa paikallisen yrityksen työntekijöitä – video paljastaa kärsäkkään ongelman mittasuhteet

Villisiat valtasivat naapuruston ja häiriköivät jopa paikallisen yrityksen työntekijöitä 1:24
Tähän ei osattu varautua! Katso videolta, kuinka sikalauma työntää kärsänsä naapuruston asioihin.

Villisioista on tullut yllättävä riesa Yhdysvaltojen Austinissa sijaitsevassa naapurustossa. Paikallinen yritys on joutunut jopa asentamaan suoja-aidan kiinteistön ympärille tunkeilevien sikojen takia.

– Villisiat tulivat parkkipaikalle asti ja häiriköivät työntekijöitä, tuskailee yrittäjä Andy Sernovitz. Hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa aita suojaksi liian uteliailta röhkijöiltä.

Turvakameroiden alueelta kuvaamat videot ja kuvat paljastavat vaivan mittasuhteiden paisuneen. Vain neljä kuukautta sitten sikoja alkoi esiintymään alueella ja niiden määrä on sittemmin lisääntynyt hurjasti. Lieveilmiönä alueelle on saapunut myös sioista kiinnostuneita kojootteja ja jopa punailves.

Sikoja houkuteltu ansaan maissilla

Villisioille rakennettiin ansa, johon ne houkuteltiin maissin avulla. Vain kahden ensimmäisen ansoituksen aikana herkkupaloilla saatiin nalkkiin miltein 30 kärsäkästä.

Ongelma on paisumassa kuitenkin yrittäjälle ja hänen naapureilleen liian suureksi.

– Hallituksen on puututtava asiaan ja varmistettava, ettei meillä ole turvallisuuskriisiä, Sernovitz sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat