Liverpool saa kunnolla lukua Italiassa – verkko helisee, stadion kiehuu

Napoli on pelannut loistavaa jalkapalloa Liverpoolia vastaan avauspuoliajalla jalkapallon Mestarien liigassa. Italialaisisännät johtavat A-lohkon ottelua 3–0.

Viidennellä minuutilla pallo oli jo rangaistuspotkusta punapaitojen verkossa. Pilkulle mentiin, kun laukaus osui rangaistusalueella Liverpoolin James Milnerin käteen. Napolin Piotr Zielinskin ratkaisu rangaistuspotkusta ei jättänyt kyseltävää, ja Stadio Diego Armando Maradona C Moren asiantuntijan Mika Väyrysen sanoin "räjähti".

Katso tilanne ylälaidan videolta.

Myöhemmin avausjaksolla Napoli ansaitsi uuden rangaistuspotkun, kun Liverpoolin Virgil van Dijk rikkoi rouhein ottein Victor Osimhenia. Alisson torjui kuitenkin Osimhenin 18. minuutin rangaistuslaukauksen, ja Napolin Giovanni Di Lorenzo epäonnistui irtopallosta pyssytettyään sen maisemaan (video alla).

Napoli jatkoi upeaa futista soljuvin syöttökombinaatioin, ja ehti hassatakin kovia maalipaikkoja ennen toista kihaustaan. Se syntyi 31. minuutilla Liverpoolin Joe Gomezin tötöiltyä puolustuksessa ja Napolin Andre Zambo Anguissan viimeisteltyä, ja stadion vain syttyi entistä kovempaan meteliin (video alla).

Avausjakson lopussa napsahti vielä seuraava. Esillä olivat Mestarien liiga -debytantit, 21-vuotias georgialainen Khvicha "Kvaradona" Kvaratskhelia ja 27-vuotias argentiinalainen Diego Simeonen poika Giovanni Simeone. Kvaratskhelia tarjoili maalille, ja Simeone tuikkasi pallon rysään.

Simeone purskahti itkuun tunteikkaalla hetkellään.