Villejä brittimiehiä pyydetään pysymään poissa Amsterdamista – "Oletko tulossa Amsterdamiin vetämään huumeita?"

Amsterdamin uuden nettikampanjan tavoitteena on kitkeä niin sanottua "haitallista turismia". Tämä ilmiö keskittyy erityisesti nuoriin noin 18–35 vuotiaisiin brittimiehiin, kertoo uutiskanava CNN. 

Amsterdamissa on tällä viikolla käynnistetty haitallista turismia torjuva nettikampanja. Kampanjan tavoitteena on pitää sellaiset brittituristit poissa joiden tarkoitus on vierailla kaupungissa villin yöelämän tai esimerkiksi huumeiden käytön merkeissä. Amsterdamissa ei haluta turistien menettävän itsensä hallintaa eikä aiheuttavan minkäänlaista vaivaa tai hämminkiä.

Osana kampanjaa ovat videomainokset. Jos brittimatkailijat etsivät internetistä hakusanoilla: "polttarit Amsterdamissa", "halvat hotellit Amsterdamissa" tai "pub crawl Amsterdam" näkyviin tulee video, joka varoittaa muun muassa liiallisen juomisen ja huumeiden käytön vaaroista ja seurauksista.

Yhdessä videossa näkyy humalaisen nuoren miehen pidätys. Videon teksteissä kerrotaan tällaisen tapahtuman seurauksista. Siinä varoitetaan 140 euron sakosta ja merkinnästä rikosrekisteriin, joiden kerrotaan uhkaavan mahdollisuuksia menestyä elämässä. Loppuun on vielä lisätty kehotus pysyä poissa Amsterdamista, mikäli sinne ollaan tulossa vain villin yöelämän ja alkoholin nauttimisen takia.

Toisessa videossa näytetään kuinka tajuton henkilö kiidätetään sairaalaan ambulanssilla. Videossa kerrotaan mitä tapahtuu, kun tulee Amsterdamiin käyttämään huumeita. Siinä varoitetaan hallinnan menettämisestä, sairaalamatkasta, pysyvästä terveysvauriosta ja huolissaan olevasta perheestä.

Mainoksessa sanotaan: "Oletko tulossa Amsterdamiin vetämään huumeita? Pysy poissa!"

– Vierailijat ovat kyllä tervetulleita, mutta eivät silloin, jos he käyttäytyvät huonosti ja aiheuttavat haittaa. Tällaisessa tapauksessa me sanomme kaupunkina mieluummin: Ei, pysy poissa, ilmoittaa apulaispormestari Sofyan Mbarki tiedotteessa.

– Amsterdamissa olemme jo ryhtyneet moniin toimenpiteisiin haitallista matkailua vastaan. Olemme ryhtyneet niihin enemmän kuin muissa Euroopan  suurissa kaupungeissa. Mutta jos haluamme kaupunkimme matkailusta kestävää, meidän on tehtävä vielä enemmän. Pitääksemme kaupunkimme elävänä meidän on valittava rajoitukset vastuuttoman kasvun sijaan, Mbarki jatkaa.

Amsterdam käynnistää myös "How to Amsterdam" -kampanjan, joka on suunnattu kaupungissa jo oleville vierailijoille. Kampanjassa turisteja varoitetaan juopumisesta, liiallisesta melusta, huumeiden ostamisesta katukauppiailta ja julkisen virtsaamisen kiellosta katukylttien ja sosiaalisen median kautta.

Kaupunginvaltuusto on myös neuvotellut polttarien järjestäjien kanssa siitä, miten he voisivat vähentää polttareiden haitallisuutta keskustassa. 

Tänä vuonna Amsterdamin odotetaan vastaanottavan yli 18 miljoonaa yöpymismatkailijaa.

Lähde: CNN

Artikkelin kirjoittaja on MTV Uutisten tet-harjoittelussa viikolla 13

Lue myös:

    Uusimmat