Villeimmät bändärit kautta aikain

Ura laulajatähden tyttöystävänä on siintänyt monen haaveissa teinityttönä. Harva kuitenkaan toteutti unelmaansa, ja lähti jahtaamaan lavatähtiä. Nämä naiset tekivät niin!

Bändäri on rock-yhtyeen kanssa kanssakäymiseen pyrkivä fani, joka seuraa idoleitaan keikalta toiselle. Toisinaan rockelämä tempaa mukaansa. Mitä kaikkea löytyykään kuuluisien bändäreiden menneisyydestä?

Bändäri – ja Liv Tylerin äiti

Bebe Buell eli todeksi monen bändärin unelman: hän pääsi lähelle rocktähteä ja synnytti jopa tämän lapsen!

1954 syntynyt Buell on malli ja Playboy-lehden kuukauden tyttö vuodelta 1974. Hän on esiintynyt useissa omissa bändeissään, kuten The Gargoyles -yhtyeessä 1985 ja The Bebe Buell Bandissa, joka toimii edelleen. Nainen on yhdistetty useisiin rocktähtiin, kuten Rolling Stonesien nokkamieheen Mick Jaggeriin, punkkari Iggy Popiin, rokkari David Bowieen ja Rod Stewartiin.

Kuuluisin Buellin suhteista lienee Aerosmithin laulaja Steven Tylerin kanssa. Suhteesta jäi jäljelle myös jotakin pysyvää, sillä Buell synnytti Tylerille Liv-tyttären.

Pamela ja ihana Jagger

Pamela Des Barres tunnetaan myös Miss Pamelana. 1948 syntynyt nainen on paitsi kirjailija ja toimittaja, myös vannoutunut bändäri.

Nuorena Des Barresin haaveissa siinsivät the Beatlesin jäsenet, erityisesti Paul McCartney. Myöhemmin hän alkoi unelmoida Rolling Stonesien laulajasta, Mick Jaggerista. Lukiossa Des Barres jopa maalasi taidetunnilla kuvan Jaggerin intiimialueesta, ja sai parhaan mahdollisen arvosanan!

Lukioaikainen ystävä tutustutti Pamelan Don Van Vlietiin, muusikko Frank Zappan ystäväpiiriin kuuluvaan muusikkoon. Van Vliet taas tutustutti Pamelan Rolling Stonesien Charlie Wattsiin ja Bill Wymaniin, ja nuori nainen pääsi myös toimimaan Zappan lasten hoitajana. Lopulta myös unelmat kävivät toteen: Pamela tutustui Mick Jaggeriin.

Des Barres on yhdistetty the Doors -yhtyeen nokkamieheen Jim Morrisoniin, Led Zeppelinin Jimmy Pageen sekä the Whon Keith Mooniin. Nainen on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan I'm with the Band.

Cynthia ja kipsin lumo

Vuonna 1947 syntynyt Cynthia Albritton sai rockpiireissä uuden nimen: Cynthia Plaster Caster, vapaasti suomennettuna Cynthia Kipsinvalaja. Neidon harrastuksena on ollut luoda kipsivaloksia kuuluisten rocktähtien intiimiosista.

1960-luvun hippiliike ja musiikki tekivät Cynthiaan lähtemättömän vaikutuksen. Yliopistossa hänelle annettiin taidetunnilla tehtäväksi valaa kipsistä jotakin, joka säilyttäisi muotonsa. Nuori nainen keksi uniikin idean rocktähtien miehuuksien valamisesta, ja hänen ensimmäinen kohteensa oli legendaarinen kitaristi Jimi Hendrix. Lopulta Cynthia tapasi Frank Zappan, joka piti kipsi-ideaa loistavana. Mies muutatti naisen Kaliforniaan, ja yhdessä he valoivat lemmenelimiä tulevaisuudessa pidettävää näyttelyä varten. Idea kuitenkin kuivui kokoon kuuluisien mallien puutteessa.

Vuonna 2000 Cynthia alkoi valaa myös naisrokkareiden rintoja kipsiin. Hän on valanut myös elokuvantekijöitä ja muita julkkiksia. Cynthiasta on tehty elokuva nimeltä Plaster Caster, ja muun muassa KISS on tehnyt hänestä kappaleen.

Presidentin bändäri?

1953 syntynyt Connie Hamzy väittää harrastaneensa seksiä useiden rocktähtien kanssa. Hamzy asuu Arkansasin Little Rockissa, ja kertoo viihdyttäneensä jokaista muusikkoa, joka on esiintynyt kaupungissa.

Vuonna 1991 nainen pääsi otsikoihin väitettyään, että USA:n presidentti Bill Clinton olisi lähestynyt häntä. Clintonin mukaan tarina on päinvastainen: mies on kuvaillut Hamzyn lähestyneen häntä hotellin aulassa, paljastaneen sitten rintansa ja kysyneen, mitä Bill pitää niistä.

Nainen on kirjoittanut edesottamuksistaan Penthouse-lehteen, ja myös Cosmopolitan -lehti on listannut hänen seikkailujaan. Hamzy mainitaan myös Grand Funk Railroadin kappaleessa We're an American Band. Hänkin on kirjoittanut bändärivuosistaan kirjan Rock Groupie: The Intimate Adventures of "Sweet Connie" from Little Rock.

Studio55/Maria Aarnio

Lähteet: Wikipedia, Helium.com/items/924813-exploring-the-lives-of-famous-groupies, Ultimate-guitar.com/news/general_music_news/the_groupie_hall_of_fame.html

Lue myös:

    Uusimmat