Mainos

Ville Niinistö moittii ulkoministeri Soinia vastuuttomaksi: Puhuu asioita, joita ei ole valmis ajamaan

Ville Niinistö arvostelee ulkoministeri Timo Soinia tämän eilisistä väitteistä, että Suomenkin EU-ero on mahdollinen ja että vaalikampanjoiden virheellisten väittämien korjaaminen olisi median tehtävä.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö toteaa ulkoministeri Timo Soinin Brexit-lausuntojen olevan suorastaan vastuuttomia.

Soini totesi eilen, että myös Suomen EU-ero on mahdollinen. Niinistön mukaan Soini petaa mahdollisuutta vaatia eroa joskus oppositiossa, mutta ei ole todellisuudessa valmis ajamaan sitä hallituksessa ollessaan.

– Suomen ulkoministeri petaa mahdollisuutta, että ehkä joskus oppositiossa ajaa Suomen EU-eroa, Niinistö kertoo Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Britannian populisteilla ei ollut mitään vaihtoehtoa, että mitä he tekevät, kun he pääsevät valtaan. He onnistuivat EU-erossa, mutta nyt ei ole ketään johtajaa, jolla olisi suunnitelma siitä, miten tässä toimitaan. Tätä samaa pitää välttää myös Suomessa.

13:06

Kritisoi Soinia harhaanjohtamisen hyväksymisestä

Niinistö suomii Soinia myös toisesta hänen eilisestä lausunnostaan.

Britannian EU-eroa ajavaa kampanjaa oli syytetty virheellisistä väittämistä eikä Soini kritisoinut kampanjan virheitä, vaan piti niiden oikaisemista ennen vaaleja median vastuualueena.

Niinistö kirjoittaa Facebookissa, ettei ole hyväksyttävää, että Suomen ulkoministeri antaa virheellisille väitteille ja populismille hyväksyntänsä. Niinistö ei itse hyväksy valehtelua vaalikampanjoissa.

– Koen, että poliitikkojen tehtävänä on tarjota uskottavia vaihtoehtoja siitä, mihin kansainvälistä yhteistyötä pitää viedä.

– Soinin puolue on hallituksessa leikannut pienituloisilta, köyhiltä, koulutuksesta ja samaan aikaan flirttailee sillä, että kun päästään oppositioon, oltaisiin valmiita ajamaan Suomea EU:sta eroon. Kuka tällaista jengiä voi edes äänestää?

2:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.