Mainos

Soini PS-nuorten Fixit-aloitteesta: Näillä poliittisilla voimasuhteilla tuskin onnistuu

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen alulle panemaa Fixit-kansalaisaloitetta "nuorten touhuamiseksi".

Kansalaisaloitteessa ehdotetaan Suomeen Britannian kaltaista kansanäänestystä EU:ssa pysymisestä.

– Nuoret ovat radikaaleja, joilla pitää olla idealismia ja aatteen paloa. En minä sitä sinänsä kummeksu, kummeksuisin, jollei nuoret jotain touhuaisi. Mutta sitten kun mennään käytännön järjestelyihin, niin näillä poliittisilla voimasuhteilla Suomen eduskunnassa tähän tuskin suostutaan, Soini sanoo MTV:n haastattelussa.

Soini ei halua ennakoida seurauksia, mikäli kansalaisaloite etenisi eduskuntaan saakka. Kansalaisaloite on saanut viikossa yli 17 600 allekirjoitusta.

– Se katsotaan sitten, siellä on käynyt monenlaisia aloitteita, huonoja ja hyviä, Soini sanoo.

Perussuomalaiset puolueena ei ole kansanäänestystä vaatinut. Perussuomalaiset ovat hallituksessa, eikä hallitusohjelmaa ole aikomus muuttaa Britannian Brexit-tuloksen jälkeen.

Mitä tapahtuu vaalien jälkeen?

Soini itse vastaa varovasti kysymykseen siitä, kannattaako hän Suomen pysymistä EU:n jäsenenä.

– Kannatan tätä neuvotteluprosessia ja tällä hetkellä Suomi on EU:n jäsen ja Suomen kansan ja eduskunnan enemmistö on sillä kannalla. Sitten meillä on taas vaalit, jossa tämä asia voidaan ottaa esiin. Täytyy elää siinä maailmassa, mikä on, Soini sanoo.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho toteaa, että kansanäänestyksestä keskustelu on seuraavien eduskuntavaalien aikainen asia.

– Jos Suomi haluaa tässä asiassa edetä, niin menettely olisi sama kuin Iso-Britannian. Eli Britanniassa kansanäänestys oli konservatiivien vaalilupaus, jolle kansa antoi tukensa. Suomessa tulisi toimia samoin, jos kansanäänestys halutaan järjestää, eli tulevissa vaaleissa antaa tällainen lupaus ja katsoa, tuleeko sille kansalaisten tuki, Terho sanoo.

Soini korostaa lähtevänsä Suomen etu edellä. Muun muassa oppositiopuolue RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson arvosteli viime viikolla Soinin puhuvan kaksihaaraisella kielellä Brittien EU-jäsenyydestä ja -kansanäänestyksestä.

– Politiikassa täytyy aina yllä pitää vaihtoehtoja. Ihminen, joka ei niitä pidä yllä tai ole valmis uuden tilanteen myötä katsomaan asioita uudelleen on väärällä alalla, ei tämä maailma odota ketään, ei Henrikssonia eikä minua, Soini sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.