Viivi Huuskan ostoksista valmistuu Kokkisodassa Kari Aihisen hyppysissä muun muassa viherpippurivoissa paistettua mustamakkaraa.

Viivin ostokset:

  • 1 Mustamakkara
  • 1 Maissi
  • 1 Banaani
  • 1 Munakoiso
  • 1 Myskikurpitsa

Viherpippurivoissa paistettu mustamakkara

  • Musta makkara
  • Voita
  • Viherpippuria
  • Timjamia
  • Laakerinlehtiä

Paista mustamakkara pannulla reilussa voissa, mausta viherpippurilla, timjamilla ja laakerinlehdillä.  

Uppomuna

  • 1 l vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa

Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Riko muna kuppiin. Pyöräytä kauhalla vettä, jotta kattilaan syntyy pyörre. Kaada muna varovasti veteen ja kypsennä n.3 minuuttia kunnes valkuainen on hyytynyt.

Munakoiso-maissisalsa

  • ½ munakoiso
  • Öljyä
  • Timjamia
  • Valkosipulia
  • Kokonainen maissi
  • 2dl kermaa

Kuori puolikas munakoiso ja kuutioi se pieneksi. Kuullota öljyssä timjamin ja valkosipulin kanssa. Irrota maissinjyvät tähkästä ja lisää ne munakoison sekaan. Lisää joukkoon 2 dl kermaa. Keitä kaikki risottomaiseksi rakenteeksi.

Hunajaglaseerattu kurpitsa

kokkisota_kausi_2_jakso_12_annoskuvat_päätehtävä_kape_aihinen_viivi_huuska_annos_2_preview​​​​​​​

  • Myskikurpitsa
  • Öljyä
  • Hunajaa
  • Kardemummaa

Leikkaa myskikurpitsasta paksuhkoja viipaleita. Paista pannulla öljyssä ja mausta hunajalla ja kardemummalla.

Banaanijogurttimousse

  • 2dl kuohukermaa
  • Banaani
  • 1 purkki (200g) turkkilaista jugurttia
  • Hunajaa
  • ½ sitruunan mehu

Sekoita 2 dl kuohukermaa kulhossa. Lisää joukkoon turkkilaista jogurttia, murskattu banaani, hunajaa ja ½ sitruunan mehu.