Viivi Huuskan ostoksista valmistuu Kokkisodassa Kari Aihisen hyppysissä muun muassa viherpippurivoissa paistettua mustamakkaraa.
Viivin ostokset:
1 Mustamakkara
1 Maissi
1 Banaani
1 Munakoiso
1 Myskikurpitsa
Viherpippurivoissa paistettu mustamakkara
Musta makkara
Voita
Viherpippuria
Timjamia
Laakerinlehtiä
Paista mustamakkara pannulla reilussa voissa, mausta viherpippurilla, timjamilla ja laakerinlehdillä.
Uppomuna
1 l vettä
1 dl etikkaa
1 tl suolaa
Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Riko muna kuppiin. Pyöräytä kauhalla vettä, jotta kattilaan syntyy pyörre. Kaada muna varovasti veteen ja kypsennä n.3 minuuttia kunnes valkuainen on hyytynyt.
Munakoiso-maissisalsa
½ munakoiso
Öljyä
Timjamia
Valkosipulia
Kokonainen maissi
2dl kermaa
Kuori puolikas munakoiso ja kuutioi se pieneksi. Kuullota öljyssä timjamin ja valkosipulin kanssa. Irrota maissinjyvät tähkästä ja lisää ne munakoison sekaan. Lisää joukkoon 2 dl kermaa. Keitä kaikki risottomaiseksi rakenteeksi.
Hunajaglaseerattu kurpitsa
Myskikurpitsa
Öljyä
Hunajaa
Kardemummaa
Leikkaa myskikurpitsasta paksuhkoja viipaleita. Paista pannulla öljyssä ja mausta hunajalla ja kardemummalla.
Banaanijogurttimousse
2dl kuohukermaa
Banaani
1 purkki (200g) turkkilaista jugurttia
Hunajaa
½ sitruunan mehu
Sekoita 2 dl kuohukermaa kulhossa. Lisää joukkoon turkkilaista jogurttia, murskattu banaani, hunajaa ja ½ sitruunan mehu.