Pekka Poudan ostoksista loihditaan Kokkisodassa muun muassa paistettuja silakoita.
Pekan ostokset:
Silakkaa (kokonaisia)
1 Granny smith omena
1 Keräkaali
1 pss (250g) Vaahtokarkkeja
1 Olut, ipa iisalmi pale ale (olvi)
Paistetut silakat ja silakan ruodot
Kokonaisia silakoita
Suolaa
Öljyä
Vehnäjauhoja
Fileoi kalat, säästä ruodot. Pyöräytä fileet ja ruodot vehnäjauhossa. Paista ne pannulla öljyssä ja mausta suolalla.
Grillattu kaali olut-kermakastikkeessa
1/5 kaali
öljyä paistamiseen
3 dl olutta
2 dl kermaa
n. 1 tl Suolaa
n. 2 tl Sokeria
½ sitruunan mehu
Ota kaalista n. 1/5 ja halkaise se vielä kahtia. Paista kaali pannulla öljyssä. Laita kattilaan 3 dl olutta ja keittele hetki kasaan. Lisää oluen sekaan 2 dl kermaa, ripaus suolaa ja sokeria, sekä sitruunanmehu ja keitä vielä hetki. Kaada olutkastike kaalipannulle ja anna maustua
Kirkas coleslaw
100 g kaalia
¼ sipuli
1/3 omena
1 rkl Valkoviinietikka
Suolaa ja pippuria
Minttua
Persiljaa
Suikaloi kaali, pieni sipuli ja yrtit. Lisää etikka, suola ja pippuri. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi. Kasaa coleslawsta keko minkä päällystät ohuilla omenaviipaleilla.
Omenahyve ja paahdetut vaahtokarkit
2/3 omenaa
Öljyä paistamiseen
1 rkl Hunajaa
1/2 rkl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
n. 10 vaahtokarkkia
Kuutioi omena ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää mausteet joukkoon. Kaada omenaseos pieneen uuninkestävään vuokaan ja asettele vaahtokarkit päälle. Paista 200 asteessa n. 8 min. Polta vähän pintaa ruskeaksi tohottimen (liekin) avulla.