Lakon menu

Kokkisota_paatehtava_teemu-13
Julkaistu 23.02.2017 20:45

MTV VIIHDE

Teemu Laurellin ja Lakon päätehtävän reseptit.

Lakon ostokset:

  • Kananfilettä
  • Kookosmaito
  • Pekoni
  • Ananas
  • Mango
  • Romanesco-kaali

Karamellisoitua ananasta ja jugurttivaahtoa

Kokkisota_paatehtava_teemu-12

  • 1 ananas
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • Pala mangoa
  • Kourallinen tilliä

Kuori ja paloittele ananas. Pipottele ananaksen päälle sokeria ja karamellisoi pannulla. Mausta kardemummalla.

Leikkaa mango paloiksi ja pyöräytä ananaksen sokeriliemessä ja lisää ananaksen joukkoon. Silppua tilli pieneksi ja koristele annos tillillä.

Jugurttivaahto

  • 1 prk (2,5 dl) Arla turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl hunajaa

Sekoita jugurtti ja hunaja keskenään vaahdoksi.

Kokoa annos: Nosta anananas-mangoseos tarjoiluastiaan ja purista jugurttivaahto ananasseoksen päälle

Phuketin Ihme: Friteerattu kana ja romanesco-kaalia rapealla pekonilla ja Tigers milk

Kokkisota_paatehtava_teemu-14

  • 2 kpl kanan rintafilettä
  • 1 Romanesco-kaali
  • 2 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja leivitykseen
  • 2 kananmuna leivityksen
  • 2 dl Myllyn Paras korppujauhoja
  • 1 pkt pekonia
  • ½ mango
  • kourallinen lehtipersiljaa

Leikkaa kanan rintafileet ohuiksi siivuiksi. Tuplaleivitä kanasuikaleet palat: pyöritä ensin suikaleet vehnäjauhoissa, jonka jälkeen kananmunassa ja sen jälkeen vielä uudelleen korppujauhoissa. Uppopaista kanat ja romanesco-kaali ja mausta suolalla.

Leikkaa pekoni pieksi siivuiksi ja paista rapeaksi kuivalla pannulla.

Kuori mango ja palottele ja lisää annokseen koristeeksi. Koristele myös lehtipersiljalla.

Tigersmilk

  • 1 tlk kookosmaito
  • 1 sitruunan mehut
  • ripaus suolaa

Purista sitruunan mehu. Sekoita kookosmaito ja sitruunan mehu keskenään ja mausta suolalla.