Laita öljy pannulle kuumenemaan. Sekoita yhteen Dijon-sinappi sekä soija- ja Worcestershire-kastikkeet. Lisää seokseen jauheliha, juustoraaste ja mausteet. Muotoile seoksesta 4 pihviä ja aseta kuumalle pannulle paistumaan. Paista molemmin puolin ruskeaksi.
Salsa
1 vihreä paprika 100g kirsikkatomaatteja ½ dl tuoretta minttua ½ dl tuoretta korianteria½ sitruunan mehu1rkl hunajaa1rkl sitruunan kuorta
Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja tomaatit neljään osaan. Tee kastike hienontamalla yrtit ja sekoita sitruunan mehuun, hunajaan ja sitruunan kuoriraasteeseen. Yhdistä paprika, tomaatit ja kastike.
Perunatikut
2 perunaa 2-3dl auringonkukka- tai rypsiöljyä (riippuen kattilan koosta) Suolaa
Kaada öljyä kattilaan noin 1,5cm verran ja kuumenna öljy pannussa 160-170 asteiseksi. Leikkaa kuorittu peruna ohuiksi suikaleiksi ja paista suikaleet kuumassa öljyssä kunnes kypsiä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Mausta kuumat perunatikut suolalla.
Roudarin erikoinen: Dingo-pihvi paprika-tomaattipaistoksella ja kermaviilikastike
Laita öljy pannulle kuumenemaan. Sekoita yhteen noin Worcestershire-kastike, cayennepippuri, mustapippuri ja jauheliha. Muotoile seoksesta pihvi ja aseta kuumalle pannulle paistumaan. Paista pihvi toiselta puolelta ruskeaksi, noin 2 minuuttia ja käännä. Kun pihvi on melkein kypsä, lisää pannulle nokare voita ja timjamin oksa. Valele pihviä timjami-voiseoksella ja paista vielä 30 sekuntia.
Paistos
1 vihreä paprika 100g suomalaisia kirsikkatomaatteja ½ dl tuoretta minttua ½ sitruunan mehu
Suikaloi paprika, puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kuumalle pannulle paprikat, sitten tomaatit ja korianteri. Paista muutama minuutti ja lisää sitruunanmehu.
Jogurttikastike
1 prk (200g) Turkkilaista jogurttia ½ dl korianteria ½ tl suolaa ½ tl mustapippuria ½ tl hunajaa
Hienonna korianteri. Sekoita kermaviiliin korianteri, suola, pippuri ja hunaja.
Kokoa annos raastamalla pihvin päälle reilusti Mes-juustoa ja viimeistele tuoreella korianterilla.
1prk mustasilmäpapuja ½ munakoiso 1 sipuli 2 valkosipunkynttä ½ sitruunan mehu 2tl tuoretta inkivääriä 0,5dl tuoretta korianteria 1tl suolaa Öljyä
Valuta mustasilmäpavut. Hienonna sipuli, valkosipuli, korianteri, kuorittu inkivääri ja sekoita papujen kanssa. Lisää seos kuumalle pannulle öljyn sekaan. Hienonna mustamakkara ja kuutioi munakoiso alle sentin paloiksi ja lisää seokseen pannulle. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Leikkaa parsakaalin lehdet talteen. Erittele kukinnot ja leikkaa ne pituussunnassa neljään osaan. Hienonna sipuli. Paista parsakaali ja sipuli voissa ja öljyssä, mausta suolalla, timjamilla ja ruohosipulilla. Tarjoa ragun kanssa ja koristele annos parsakaalin ja korianterin lehdillä.
PRE-DESSERT
1dl mustikoita Tilkka maitoa
Laita mustikat ja tilkka maitoa tehosekoittimeen. Aja sileäksi.
Sekoita keskenään kohmeiset mustikat, perunajauho, tomusokeri ja hienonnettu inkivääri. Asettele seos tasaisesti pienen piirakkavuoan pohjalle. Valmista crumble nyppimällä vehnäjauho, sokeri ja voi sekaisin. Levitä crumble mustikkaseoksen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kermavaahto
2dl kermaa 1dl turkkilaista jogurttia ½ sitruunan mehu
Vaahdota kerma kovaksi ja sekoita yhteen turkkilaisen jogurtin ja sitruunanmehun kanssa.
Kuumenna öljyä kasarissa lisää, hienonnetut valkosipulit ja tryffeli. Kuori, leikkaa päädyt ja viipaloi mustajuuret, lisää pannulle. Mittaa pannuun lisäksi maito ja suola. Soseuta tehosekoittimessa sileäksi ja koristele tuoreella korianterilla.
Keitä mustaherukoita sokerin kanssa kuumalla pannulla kunnes seos on sakeaa.
Halkaise makkarat ja paista öljyssä rapeaksi. Tarjoa hillotun mustaherukan kanssa.
Mansen spydäri
2 perunaa 1 mustamakkaraa
Leikkaa perunat ohuiksi pitkiksi lohkoiksi ja makkarat pieniksi paloiksi. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja paista perunoita ja makkaroita miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä. Koristele valmis annos tuoreella timjamilla ja tarjoile ohessa mustaa jogurttikastiketta.