Mika Tommolan menu

kokkisota_kausi_2_jakso_11_annoskuvat_päätehtävä_pipsa_hurmerinta_mika_tommola_annos_1_preview
Julkaistu 01.02.2018 20:00

MTV VIIHDE

Mika Tommolan ostoksista loihditaan Kokkisodassa muun muassa uunissa paahdettua kukkakaalia voisinappisitruunakastikkeella.

Mikan ostokset:

  • 2 kpl herkkutatti, pakaste
  • 1 kokonainen suutari
  • 1 prk Hillosipuleita
  • 3 kpl Kotimaisia omenoita
  • 1 Kukkakaali

Uunissa paahdettu kukkakaali voisinappisitruunakastikkeessa

  • 1 kukkakaali
  • Suolaa ja pippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • Raastettua sitruunan kuorta
  • 50 g voita
  • 50 g sinappia

Irrota kukkakaalista kukinnot, laita ne uunipellille, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paahda 200 asteessa n. 10 min. Kun kukkakaalit paahtuvat tee kastike.

Sekoita voi, sinappi, sitruunanmehu ja sitruunankuori keskenään. Ota paahtunut kukkakaali uunista, valele se kastikkeella ja laita takaisin uuniin paahtumaan vielä toiseksi 10 minuutiksi.

Paistetut tatit

  • 2 tattia
  • Voita
  • Suola ja pippuri

Lohko tatit pienemmiksi, paista reilussa voissa, mausta suolalla ja pippurilla.

Paistettu suutari

kokkisota_kausi_2_jakso_11_annoskuvat_päätehtävä_pipsa_hurmerinta_mika_tommola_annos_2_preview​​​​​​​

  • 1 kokonainen suutari
  • Voita paistamiseen
  • Suolaa

Fileoi kala. Paista kala voissa, mausta suolalla.

Hillosipulikastike

  • 1 prk Hillosipuleita

Pilko hillosipulit neljään osaan ja nostele liemi hillosipulipurkista kastikkeeksi.

Omenacrumble

  • 2–3rkl voita
  • 3 kotimaista omenaa

crumble

  • ½ dl voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • Ripaus suolaa

Kuutioi omenat ja kuullota niitä runsaassa voissa kunnes vähän pehmenevät.

Sekoita crumbleen voi, fariinisokeri, vehnäjauhot ja ripaus suolaa keskenään ja taputtele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 5 min.

Calvadoskerma

  • 1 dl kuohukermaa, vaahdotettuna
  • 1 rkl calvadosta

Lisää Calvados vaahdotetun kerman joukkoon.

Kasaa annos omenoista, crumblesta ja kermasta.