Irrota kukkakaalista kukinnot, laita ne uunipellille, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paahda 200 asteessa n. 10 min. Kun kukkakaalit paahtuvat tee kastike.
Sekoita voi, sinappi, sitruunanmehu ja sitruunankuori keskenään. Ota paahtunut kukkakaali uunista, valele se kastikkeella ja laita takaisin uuniin paahtumaan vielä toiseksi 10 minuutiksi.
Paistetut tatit
2 tattia
Voita
Suola ja pippuri
Lohko tatit pienemmiksi, paista reilussa voissa, mausta suolalla ja pippurilla.
Paistettu suutari
1 kokonainen suutari
Voita paistamiseen
Suolaa
Fileoi kala. Paista kala voissa, mausta suolalla.
Hillosipulikastike
1 prk Hillosipuleita
Pilko hillosipulit neljään osaan ja nostele liemi hillosipulipurkista kastikkeeksi.
Omenacrumble
2–3rkl voita
3 kotimaista omenaa
crumble
½ dl voita
½ dl fariinisokeria
½ dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
Kuutioi omenat ja kuullota niitä runsaassa voissa kunnes vähän pehmenevät.
Sekoita crumbleen voi, fariinisokeri, vehnäjauhot ja ripaus suolaa keskenään ja taputtele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 5 min.