Viisuhuuma kiihtyy! Eini ja Saara Aalto paljastavat valttikorttinsa UMK-finaaliin

Saara Aalto, Eini ja seitsemän muuta kuumaa numeroa kamppailevat ensi lauantaina siitä, kuka lähtee edustamaan Suomea vuoden 2016 Euroviisuihin. 

Uuden musiikin kilpailun karsintakierrokset ovat ohi ja lauantaina koittaa viimein se hetki jolloin selviää, kuka on Suomen uusi viisuedustaja. 

Viisuedustajan paikasta kamppailevat Cristal SnowStella ChristineAnnica Milán & Kimmo BlomSaara AaltoBarbe-Q-BarbiesMikael SaariEiniTuuli Okkonen ja Sandhja

Saara Aalto on yksi kisan vahvoista ennakkosuosikeista kappaleellaan No Fear. Hän kertoo MTV.fin haastattelussa, ettei jännitä UMK-finaalia yhtä paljon kuin jännitti karsintakierrosta. 

– Tiedän mitä on tulossa, joten on hyvä ja rento olo! En ole oikeastaan sen kummemmin jännittänyt, Aalto kertoo hyväntuulisena, vain kaksi päivää ennen finaalia. 

Aalto toteaa, että hänen esitykseensä on tehty pientä hienosäätöä sitten karsintojen. 

– Suurin työ tehtiin semifinaalia varten. Esitykseni on kuitenkin riskialtis, kun lavalla tapahtuu niin paljon, hän pohdiskelee. 

Aalto kertoo, että vahvat ensiintymistaidot ovat hänen valttikorttinsa finaalissa. 

– Vahva laulu ja tanssi osoittavat kyllä sen, että minut voi lähettää kansainvälisille lavoille, hän toteaa itsevarmasti. 

Diskokuningartar Eini vastaa puhelimeen torstai-iltana Stockmannilta.

– Kiireisen haastattelupäivän jälkeen kipitin tänne hakemaan sukkahousuja! Täytyy hoitaa tämmöiset tärkeät asiat vielä tänään, ettei mene ihan viime tinkaan, Eini kertoo nauraen.

Karsintakierroksella Einin Draamaa-kappaleen show’ssa nähtiin takuuvarmoja viisuhuuman nostattajia, sillä mukana oli niin tuulikone, diskopallo kuin pyrotekniikkaakin.

Ikinuori laulajatar kertoo, että mahdollisia muutoksia esitykseen suunnitellaan vasta huomisen harjoituksissa.

– Kyllä me siihen jotain uutta ja kivaa keksitään, mutta kiire on sen verran kova, ettei suuria muutoksia ehditä tekemään. Suurin työhän alkaa, kun selviää, kuka lähtee viisuihin. Sittenhän vasta aletaan todella hommiin, Eini muistuttaa.

Einin mukaan UMK:n voiton salaisuutena on alusta loppuun tasapainoinen esitys. Hän toteaa, että kilpailun taso on tänä vuonna harvinaisen kova.

– Täytyy vain pyrkiä siihen, että saa siitä omasta esityksestään mahdollisimman tasapainoisen. Suorissa lähetyksissä voi kuitenkin tapahtua mitä vaan!

– Siellä on ehdolla niin paljon hyviä ja kaupallisia kappaleita, että jännäksi kyllä menee, hän hykertelee.

UMK-finaali nähdään lauantaina 27. helmikuuta Yle TV2:lla!

Lue myös:

    Uusimmat