Viisivuotiaan tyttären kommentti saattoi pelastaa äidin hengen: "En olisi koskaan huomannut..."

Viisivuotias huomasi äidin ihossa tapahtuneen muutoksen, joka paljastui lopulta ihosyöväksi. 

Kahden lapsen äiti Jodie Harper ei olisi koskaan uskonut, että hänen viisivuotias tyttärensä Olivia voisi pelastaa tämän hengen. Niin kuitenkin kävi.

Jodie oli meikkaamassa eräänä aamuna, kun Olivia osoitti äidin selkää ja sanoi 'tuo näyttää erilaiselta, äiti'. Pieni tyttö oli huomannut hänen olkapäällään olevan luomen muuttuneen.

– Se oli olkapääni päällä ja en olisi koskaan huomannut, että se on siinä. Minä tavallaan katsoin sitä ja ajattelin, että se näytti ihan hyvältä, se näytti vain kesakolta, se ei ollut koholla tai mitään, äiti selittää Kidspot-sivustolle.

Pieni mahdollisuus, että kyseessä oli jotain vakavaa

Jodie halusi näyttää lapsilleen hyvää esimerkkiä ja päätti kuitenkin mennä näyttämään muutoksen lääkärille. Olivia tuli mukaan lääkäriin ja oli mukana koko prosessin ajan.

Lääkärin mukaan luomi näytti normaalilta. Oli kuitenkin viiden prosentin mahdollisuus, että kyseessä voisi olla jotain vakavampaa, joten Jodie lähetettiin plastiikkakirurgille. Pienestä todennäköisyydestä huolimatta luomi poistettiin juuri ennen joulua.

Luomi paljastui syöväksi

Lääkäri soitti jo kahden päivän jälkeen: Luomi oli todella ollut melanooma, alkava ihosyöpäkasvain.

– Minä todella väistin luodin, sillä he sanoivat, että melanooma voi muuttua jostakin ei niin vakavasta todella vakavaksi vain viikoissa tai se voi viedä vuosia, äiti kertoo.

Jodie joutuikin vielä toiseen leikkaukseen, ja nyt hänet on todettu syöpävapaaksi. Jos äiti ei olisikaan kuunnellut pientä tytärtään, olisi tarina voinut olla täysin toinen.

– Hän sanoi, että 'valkoista ei ollut siinä aiemmin' ja päässäni ajattelin, että no, valkoinen ei voi olla vaarallista. Mutta se itseasiassa on. Kaikki värinmuutokset, oli se sitten valkoista, ruskeaa, pinkkiä, oranssia, väristä huolimatta ovat vaarallisia, äiti selittää.

Äiti haluaa varoittaa kokemuksellaan myös muita vanhempia ja kehottaa tekemään säännöllisiä ihotarkastuksia ja tarkkailemaan pieniäkin muutoksia.

Lähde: Kidspot

***

Tiedätkö, millaiset luomet voivat kertoa ihosyövästä? Katso video!

3:49

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja