Mies myöntää murhan: Löi seitsemänkymppistä naista kymmeniä kertoja vasaralla päähän hoitokodissa – "Saatana meni minuun"

Viisikymppistä miestä syytetään Turussa hoitoyksikön asunnossa tapahtuneesta vasaramurhasta. MTV Uutiset on paikalla oikeudenkäynnissä.

Henkirikos tapahtui Turun Vasaramäessä viime kesäkuussa. Epäilty otettiin kiinni paikan päältä heti tapahtuneen jälkeen, ja uhri toimitettiin hoitoon vakavasti loukkaantuneena. Hän kuitenkin menehtyi vammoihinsa ja epäilty rikosnimike muuttui murhaksi.

Uhri oli seitsemänkymppinen nainen.

Sekä murhasta syytetty mies että uhri olivat molemmat hoitoyksikön asukkaita. Kyse oli yksityisen Hoitokoti Peltolan yksiköstä, joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. 

Tapahtumapäivänä viisikymppinen mies otti omasta huoneestaan mukaansa vasaran ja meni sitten hoitokodin toiseen rakennukseen uhrin huoneeseen ja löi tätä useita kymmeniä kertoja vasaralla päähän. 

Uhri heräsi ja pyysi lopettamaan

Uhri oli hyökkäyksen aikaan nukkumassa ja heräsi vasta, kun häntä oli lyöty ensimmäiset kerrat. Hän pyysi lyöjää lopettamaan, mutta syyttäjän mukaan syytetty lopetti lyömisen vasta kun luuli uhrin kuolleen. Tämän jälkeen syytetty meni takaisin omaan rakennukseensa ja ilmoitti yöhoitajalle tapahtuneesta. 

Syyttäjän näkemyksen mukaan kaksikon välillä oli ollut jonkinlainen keskinäinen velka. Syyttäjän mukaan syytetty oli päättänyt surmata uhrin juuri kyseisen velan takia.

Murhasta syytetty mies myöntää syyttäjän esittämän teonkuvauksen sekä murha-rikosnimikkeen täysin. Puolustuksen sekä myös syyttäjän mukaan mies on ollut tapahtumien aikaan syyntakeeton. 

– Saatana meni minuun, ja minun oli pakko murhata joku ihminen, mies sanoi itse oikeudessa ja kertoi, ettei ollut tapahtumien aikaan oma itsensä.

Vuonna 1971 syntynyt mies ei osallistu oikeudenkäyntiin paikan päällä, vaan etäyhteyksien välityksellä sairaalasta. Miestä kuultiin aamupäivän aikana hyvin lyhyesti.

Hoitaja löysi uhrin pahasti loukkaantuneena

Oikeudessa ääneen pääsi myös yöhoitaja, jolle mies tunnusti tekonsa heti tapahtuneen jälkeen.

Hoitaja kertoi ajatelleensa miehen puhuvan ensin harhaisesti, mutta nähneensä sitten verisen vasaran miehen lipastossa.

Tämän jälkeen hoitaja meni uhrin asuntoa kohti ja löysi pahasti loukkaantuneen naisen huoneensa ovelta huojumasta. Hoitajan mukaan naisen pään alueen vammat olivat hyvin vakavat ja naisen huoneessa oli runsaasti verta. Nainen ei puhunut mitään, mutta pyrki hoitajan mukaan huoneestaan pois. 

Hoitaja kertoi ohjanneensa naisen lattialle kylkiasentoon ja soittaneensa tämän jälkeen paikalle ambulanssin sekä poliisit. Henkirikoksen tehnyt mies otettiin kiinni heti paikalta. Nainen kuoli vammoihinsa myöhemmin.

MTV Uutiset seurasi oikeudenkäynnin kulkua Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa. Käräjäoikeus antaa tuomion asiassa huomenna.

Syyttäjä ei vaadi miehelle rangaistusta, vaan että mies määrätään psykiatriseen hoitoon. Miehelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tapahtumien aikaan syyntakeeton.

Lue myös:

    Uusimmat