Viisi varusmiestä edelleen sairaalassa tarkkailussa – Poroa väistäneet Puolustusvoimien Pasi-ajoneuvot törmäsivät Kemijärvellä

Kaikkiaan 28 varusmiestä vietiin tarkastettavaksi, kun kaksi Pasi-miehistönkuljetusajoneuvoa törmäsi toisiinsa tiistaina Kemijärvellä.

Maavoimat kertoo verkkosivuillaan, että Lapin keskussairaalaan ja Sarriojärven leirisairaalaan tiistaina siirretyt 22 varusmiestä ovat palanneet joukkoonsa ja jatkavat harjoituksessa. Viisi varusmiestä on edelleen tarkkailtavana Lapin keskussairaalassa.

Kolari sattui, kun edellä ajanut Pasi-ajoneuvo jarrutti väistääkseen poroa. Takaa tullut toinen Pasi-ajoneuvo törmäsi jarruttaneen ajoneuvon perään. Onnettomuus tapahtui tiellä 82 Ketolan ja Kemijärven välillä.

Ajoneuvoissa oli yhteensä 28 ihmistä, joista 27 oli Kainuun prikaatin varusmiehiä. Varusmiesten lisäksi kyydissä oli yksi henkilökunnan jäsen. Varusmiehet ovat osallistuneet alueella Pohjoinen 19 -paikallispuolustusharjoitukseen. Molempien ajoneuvojen kuljettajat ovat varusmiehiä.

Paikallispuolustusharjoituksen johtaja, eversti Jari Osmonen kertoo, että sääolosuhteet onnettomuuspaikalla olivat hyvät ja tie oli kuiva.

Poliisi tutkii tapahtunutta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja