Viisi tehokasta sovellusta: Paranna Android-puhelimesi akun kestoa

Älypuhelimen akun keston parantamiseksi on olemassa useita keinoja, joista yleisimmin käytetyt ovat sijaintipalvelun, bluetoothin ja wifi-verkkoen kytkeminen pois päältä.

Akun kestoa voi kuitenkin parantaa myös tarkoitukseen tehdyillä sovelluksilla. Cnet.com -verkkosivusto on koonnut näistä sovelluksista viisi mielestään parasta vaihtoehtoa. Sovelluksista on hyötyä, jos älypuhelimessa on virransäästötoiminto.

Googlen uusimmassa Android-käyttöjärjestelmässä on itsessään varsin pätevä virransäästöominaisuus. Sitä voi täydentää käyttämällä erillistä sovellusta.

Cnet.comin listaus:

Greenify

Greenigy on sovellus, joka tunnistaa puhelimen muistissa käynnissä olevat sovellukset ja nukuttaa ne siksi aikaa, kun sovellukset eivät ole käytössä. Greenify ei sulje kyseisiä sovelluksia, koska usein sovelluksen käynnistäminen uudelleen kuluttaa akkua enemmän kuin niiden pitäminen taustalla. Käyttäjä voi itse päättää, mitkä sovellukset hän haluaa laittaa unten maille. Greenifystä on tarjolla myös maksullinen pro-versio, mutta ilmaisversiolla pärjää hyvin.

Go Battery Saver & Power Widget

Tämä sovellus antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita eri tasoisista virransäästömoodeista. Optimoi-napin painalluksella sovellus haistelee sovellusten akkua kuluttavia prosesseja ja kytkee niitä pois päältä antaen parhaassa tapauksessa yli tunnin lisää virran kestoa.

Avast Battery Saver

Tietoturvaohjelmistoistaan tuttu Avast ennustaa, milloin puhelin kannattaa liittää latausjohdon päähän. Sovellus ei tarjoa yhtä kattavia virransäästötoimintoja kuin kaksi edellistä, mutta sen kautta voi helposti ohjata yleisesti ottaen paljon akun varausta kuluttavia toimintoja kuten näytön kirkkautta, wifi-verkkoja ja värinähälytystä. Sovelluksessa on neljä esiasetettua virransäästöprofiilia.

DU Battery Saver & Phone Charger

Cnet.comin listaukseen päässyt sovellus on käyttöliittymältään hyvin suunniteltu. Sovelluksen avulla käyttäjä voi kytkeä päälle virransäästötoiminnon koti- ja työkäyttöön. Moodeja voi luoda itse lisää. Muutaman euron hintainen maksullinen versio lupaa 70 prosenttia enemmän virransäästömahdollisuuksia. Maksullisessa versiossa on muun muassa toiminto, joka poistaa käytöstä turhia taustaohjelmia.

Green Battery Saver & Manager

Listan viimeisenä on aikaisemmin Battery Aid -nimellä kulkenut sovellus, joka sulkee automaattisesti wifi-yhteydet, bluetooth-radion ja datayhteydet, kun ne eivät ole käytössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja