Viisi syytä, miksi kannattaa treenata alasti

Personal trainer kannustaa vaihtamaan treenimuodin astetta luonnollisempaan vaihtoehtoon; aataminasuun.

Vaikka liikkuminen ilman rihman kiertämää saattaakin tuntua sinusta oudolta ajatukselta, siitä on asiantuntijan mukaan lukuisia hyötyjä. Vaateuksesi, tai tarkemmin sanottuna sen puuttuminen, saattaa nimittäin olla ratkaiseva tekijä treenimotivaation ylläpitämisessä ja treenitulosten syntymisessä, kertoo The Sun.

Lontoolainen personal trainer Keith McNivenin listasi viisi syytä, jotka puoltavat tätä melko villiltä kuulostavaa ideaa.

1. Opettaa itsevarmuutta

Ulkonäkö, terveys ja hyvä olo ovat tärkeimpiä asioita, jotka kannustavat ihmisiä liikunnan pariin. Mikä olisikaan parempi muistutus liikkumisen tärkeydestä kuin kohdata oma vartalo juuri sellaisena kuin se on.

– Kun teet tätä säännölliset, totut vartaloosi ja tunnet pikkuhiljaa olosi itsevarmemmaksi omassa kehossasi, McNiven toteaa.

2. Motivaatiosi kasvaa

Kun kohtaat peilistä oman alastoman itsesi, pakotietä ei ole. Tutkimalla alastonta vartaloasi huomaat helpommin kehityksen, ne kaikkein pienimmätkin yksityiskohdat, jotka muuten jäisivät piiloon vaatteiden alle. Oman vartalo tutkiminen motivoi miehen mukaan myös tekemään terveellisiä valintoja myös treenihetkien ulkopuolella.

– Tämä auttaa sinua pysymään motivoituneena ja osoittaa, että tekemäsi kova työ on ollut sen arvoista, McNiven kertoo.

3. Kaikki lihasryhmäsi pääsevät oikeuksiinsa

Alasti treenaamisesta on myös se hyöty, että sen avulla pystyt hahmottamaan paremmin, mihin kaikkeen ihmiskeho oikein pystyy ja kuinka fantastinen kehosi loppupeleissä oikein onkaan. Saatat myös löytää vartalostasi aivan uusia lihasryhmiä, joiden olemassaolosta sinulla ei ollut aavistustakaan. 

– Ilman vaatteita pystyt näkemään eri lihasryhmät koko komeudessaan treenin aikana, McNiven. 

4. Annat ihosi hengittää

Vaikka sinulla olisi kuinka kalliit ja hienot treenivaatteet tahansa, mitkään vaatteet eivät anna ihosi hengittää samaan tapaan kuin aataminasusi.

Vaatteettomien treenien puolesta puhuu myös dermatologi Lance Brown, jonka mukaan vaatteet rajoittavat verenkiertoa ja toimivat kuin pesusieni keräten kaiken hien. Kun hikoilet, kehostasi vapautuu myrkkyjä, joiden on parempi päästä ilmaan kuin jäädä tiukkojen treenivaatteiden alle.

5. Maksimoit hyödyn

Ilman kiristäviä ja rajoittavia treenivaatteita pystyt maksimoimaan urheilusuorituksesi; saatat venyä tavallista pidemmälle tai kyykätä hieman alemmas kuin tavallisesti. Kun liikelaajuus pääsee täyteen kukoistukseensa, saatat polttaa enemmän kaloreita tavalliseen treenikertaan verrattuna. 

Lähde: TheSun 

***

0:56

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja