Suomalainen veikkausvoittaja ei törsäile ruokakaupassa

Viime vuoden heinäkuussa tavallisen suomalaisperheen elämä muuttui, kun tilille napsahti Keskiviikko-Jokerista 511 000 euroa. Voittajan vaimo jäi töistä pois, ja voittajakin vähensi työmäärää. Voiton myötä elämästä tuli onnellisempaa ja vapaampaa, mutta jättipotista huolimatta arkiostokset ovat pysyneet samanlaisina kuin ennen.

– Olihan se aivan uskomaton tilanne. Millään en meinannut uskoa, että jostain voi tulla noin paljon rahaa, 25 vuotta Veikkauksen pelejä säännöllisesti pelannut mies kertoo ensitunnelmistaan.

Vaikka voittaja oli ostellut kuponkeja muutaman vuosikymmenen ajan, mitään vakiorivejä hänellä ei ollut. Voittokupongissa oli Viking Loton yhteydessä pelattuna Jokeri molempiin suuntiin eli siihen oli sijoitettu kaksi euroa. Rahojen odottelu oli epätodellisen tuntuista aikaa.

– Jännitti ja mieli oli malttamaton sen kolmen viikon ajan. Veikkauksen suurvoitot tulevat voittajille kolmen viikon kuluttua arvontapäivästä.

Kesällä formulamatkalle

Kun voittorahat vihdoin tulivat voittajan käyttöön, sijoituskohteet olivat heti selvillä. Haaveet oli vihdoin mahdollista toteuttaa.

– Auto meni välittömästi vaihtoon, ja pitkään suunnittelemamme omakotitalohanke sai vauhtia. Kesällä lähdetään katsomaan formuloita. Olen kerran aiemmin ollut formulamatkalla ja nautin siitä todella paljon. Nyt on uusinnan aika.

Rahoja on kulutettu myös lasten opiskelujen tukemiseen sekä matkailuun. Voittopotti on suunniteltu käytettäväksi siten, että tietty osa pääomaa on aina jäljellä, ja että se turvaa elämän pitkäksi aikaa.

– Osa voittorahastoista on sijoitettu tuottoturvattuihin, määräaikaisiin sijoitusrahastoihin. Pankki on palvellut meitä sijoitusasioissa avuliaasti. Osakkeita en ole ostanut enkä luultavasti ostakaan, sillä edellisen lama-ajan opetukset ovat vielä mielessä.

Voiton myötä penninvenyttäminen on takanapäin, mutta se ei kuitenkaan tarkoita ylenpalttista tuhlailua. Arkipäivän ostokset ovat pysyneet samanlaisina kuin ennen.

– Itseä tulee hemmoteltua satunnaisesti, mutta tietyt arkirutiinit hoidetaan samalla lailla kuin ennenkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja