Lottovoittaja matkusti Veikkauksen pääkonttorille poliisi turvanaan

Veikkaus kahvittaa kaikki suurvoittajat ja tarjoaa "vertaistukea" myös voiton jälkeen. Tiedotuspäällikkö Riitta Nissi kertoo, mitä konttorilla tapahtuu.

Veikkaus Oy:n tiedotuspäällikkö Riitta Nissi kohtaa työssään pääosin onnellisia, joskin pöllämystyneitä asiakkaita. Nissi vastaa, muiden töidensä ohessa, Veikkauksen rahapeleissä suurvoiton napanneiden suomalaisten kahvituksista.

Pääkonttorilla Vantaalla vierailee viikoittain vähintään yksi voittaja, välillä useampiakin.

− Esimerkiksi Keno on peli, mistä tulee isompiakin voittajia, kuten myös urheilupeleistä, Jokerista ja Viking Lotosta.

− Kahvit tarjotaan kaikille suurvoittajille. Summa on hieman vaihdellut, mutta sanotaan, että 200 000 euron voitosta ylöspäin, Nissi kertoo.

Kassan kautta kahvipöytään

Kun lottovoittaja saapuu pääkonttorille, hänet ohjataan ensimmäisenä kassalle sopimaan maksujärjestelyistä. Veikkauskortilla tai netin kautta pelanneet saavat voittorahat automaattisesti pankkitilille.

− Meillä on ollut tapauksia, joissa vieraalle on selvinnyt vasta kassalla, että hän on voittanut ison summan rahaa. Kyllä silloin on vähän aikaa henkeä haukottu, Nissi sanoo nauraen.

Käytännön toimien jälkeen on aika istua kahvipöytään. Viestintäosaston väki kuulee mielellään, millainen tarina voittoisaan peliin liittyy; miten voitto huomattiin ja millaisia suunnitelmia voittajalla potin suhteen on.

− Jos puhutaan miljoonavoittajista, niin aika hämmentyneitä he usein ovat tässä kohtaa. Monta kertaa voitosta on vasta pari päivää.

Matka pääkonttorille jännitti

Lottovoitto on iso tapahtuma, joka vaikuttaa myös lähipiiriin. Voittaja saapuu harvemmin pääkonttorille yksin. Yleensä mukaan otetaan vähintään perhe.

− Jos voitto on osunut esimerkiksi työporukalle, meille on saapunut 20−30 hengen porukoitakin. Ne ovat olleet hauskoja tilaisuuksia.

− Kerran erään porukan edustaja lähti pohjoisesta käymään täällä meillä. Hän pelkäsi hävittävänsä pelitositteen matkalla ja otti siksi paikallisen konstaapelin mukana turvaksi, Nissi kertoo.

Vertaistukea voittajille

Suomalaisella lottovoittajalla on tunnetusti jalat tukevasti maassa. Haaveet ovat maanläheisiä: asuntolainan poismaksu, kenties uusi koti ja auto ja matkustaminen.

− Ihmiset miettivät enemmän rahan säästämistä kuin sen käyttämistä. Useimmat jatkavat työelämässä. Mutta on niitäkin, jotka jäävät pois, alkavat tehdä lyhkäisempiä päiviä tai ottavat vähintään sapattivapaata, Nissi sanoo.

Lottovoittoon suhtaudutaan matalalla profiililla, eikä asiasta usein kerrota kuin lähipiirille. Viitisen vuotta sitten Veikkaus alkoi kutsua suurvoittajia kerran vuodessa iltatilaisuuteen, eräänlaisen vertaistuen piiriin.

"Voittajatapaamiset" on otettu hyvin vastaan.

− Illallistamme yhdessä, ja tilaisuudessa on myös hieman ohjelmaa. Kun löytyy yhteinen tekijä, kokemuksia on hyvä vertailla, ja juttu kulkee mukavasti illan mittaan.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja