Viisi ihmistä evakuoitiin tulipalon tieltä Kuopion Maaningalla keskellä yötä – vieressä ollut 600 neliön rakennus paloi täysin

Kuopion Maaningassa syttyi alkuyöstä palamaan tyhjillään oleva 600 neliön suuruinen rakennus, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Palokunnan yksikön saapuessa paikalle rakennus oli ilmiliekeissä ja yksikkö siirsi huomionsa noin 20 metrin päässä olevaan rivitaloon.

Palokunnan tehtävänä oli suojata tämä viiden huoneiston rivitalo ja talosta evakuoitiin yhteensä viisi henkilöä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Antti Korhosen mukaan palon syttymissyystä ei ole tietoa.

–  Naapuri oli nähnyt ikkunoiden särkyvän varmaan palon vaikutuksesta, ja liekit tulivat näkyviin. Palokunnan saapuessa kohteeseen rakennuksen ullakko oli jo täyden palon vaiheessa, Korhonen kertoo STT:lle.

Palo saatiin rajattua, mutta tuuli painoi savua naapuriin

Pelastuslaitos sai palon rajattua niin, ettei se päässyt leviämään muihin rakennuksiin. Korhosen mukaan naapurissa ollut rivitalo jäi kuitenkin tuulen alle. Tuuli painoi savua taloa kohti ja sen asukkaat päädyttiin evakuoimaan palvelukotiin.

Korhosen mukaan rivitalon asukkaat pääsevät luultavasti palaamaan koteihinsa aamulla.

–  Savuhaittoja on vielä, joten parempi olla tuolla ja tulla aamulla takaisin, kun vanhojakin ihmisiä oli joukossa.

Korhosen mainitsemat henkilöt asuivat rivitalon päädyssä, lähimpänä paloa. Palomestarin mukaan talossa asui myös nuoria.

Tuleen syttynyt rakennus tuhoutui täysin palossa. Talo on ollut jo jonkin aikaa tyhjillään.

–  Siinä on aikaisemmin ollut hammashoitolaa ja majoitustoimintaa, mutta se on vuoden tai kaksi ollut tyhjillään, eikä siinä ole ollut minkäänlaista toimintaa, Korhonen kertoo.

Jälkisammutustyöt olivat käynnissä aamulla ennen kello kolmea. Hälytys Satamatielle tuli alkuyöstä ennen puoli yhtä.


Lue myös:

    Uusimmat