Viisi EM-kultaa Suomeen: "Aivan jäätävän hyviä vetoja"

Suunnistuksen nuorten EM-kilpailut Bulgarian Velingradissa päättyivät sunnuntaina viesteihin, ja Suomi jatkoi menestystään voittamalla Euroopan mestaruudet tyttöjen viesteissä niin 16-vuotiaissa kuin 18-vuotiaissa. Kaikkiaan nuoret suomalaissuunnistajat keräsivät kisoista viisi EM-kultaa ja yhteensä kahdeksan mitalia.

Joukkuetilastossa Suomi oli kisojen toiseksi paras maa Sveitsin jälkeen, ja nuorten maajoukkuevalmentaja Arttu Syrjäläinen oli syystäkin tyytyväinen.

– Kisojen aikana suomalaisten suorittaminen oli loistavalla tasolla kautta linjan. Konkarit, jos tällaista sanaa voi tässä yhteydessä käyttää, näyttivät esimerkillään, miten onnistutaan. Tämän päälle kisojen ensikertalaiset onnistuivat tekemään aivan jäätävän hyviä vetoja ja taisivat itsekin vähän yllättyä, Syrjäläinen summasi tiedotteessa.

Henkilökohtaisiksi Euroopan mestareiksi suomalaisista suunnistivat 16-vuotiaiden poikien sarjassa sekä sprintissä että pitkän matkan kilpailussa kultaa saavuttanut Aapo Virkajärvi ja 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa pitkän matkan kilpailussa juhlinut Eeva-Liina Ojanaho.

Suomen nuorten maajoukkueen urakka jatkuu viikon kuluttua Romaniassa, kun nuorten MM-kisat käydään Baia Maressa 3.–8. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat